Hurtiglading med iPhone 8

230V: Hurtiglading med iPhone 8. (Foto: Apple)

Hurtiglading med iPhone 8

Om du oppgraderer laderen din, kan ladetiden reduseres betraktelig – om du tar deg råd.

Nytt med iPhone 8 er ikke bare trådløs Qi-lading, men også hurtiglading.

iPhone 8 finnes allerede i butikken, og salgsstart for iPhone X er om drøye to uker. Felles for begge av årets to nye modeller er trådløs lading med Qi-standard, i tillegg til mulighet også for hurtiglading med konvensjonell kabel.

Plugg inn

Dog må sistnevnte skje med en USB-C type lader, slik som den som benyttes til en MacBook eller MacBook Pro. I tillegg trenger du en USB-C til Lightning-kabel. Hurtiglading er tilgjengelig for iPad Pro, iPhone 8, iPhone 8 Plus og iPhone X.

Det har lenge vært en kjent sak at man kan benytte de kraftigere laderene som følger med en iPad, type 12W, til å kunne lade en iPhone raskere. Hurtigladefunksjonen på de nye modellene tar dette ett skritt lengre, og det viser seg at dette også holder hva det lover i praksis.

5W-lader mest portabel

På Twitter har Dan Loewenherz postet en oversikt over ladetider for en iPhone 8, brukt sammen med alt fra den medfølgende 5W-laderen, til 87W-laderen med USB-C. 

Det man ser at at hurtiglading gir langt raskere effekt for de nye modellene. Men disse gir også en ekstra utgift, om man da ikke har en fra før til en notebook. Selve USB-C til Lightning-ledningen vil uansett tilkomme med 299 kroner, mens en 87W-lader koster 929 kroner. 

Se oversikten i grafen nedenfor. Via Dan Loewenherz

Medfølgende 5W-lader i lila - saktest.

Les om:

Apple