Hva skiller de nye iPhone-modellene?

XSR: To the max. (Foto: Apple)

Hva skiller de nye iPhone-modellene?

Apple har lansert tre nye telefoner, og det er overraskende få forskjeller. Se dessuten en heftig oppsummeringsvideo av eventet.

Apple har nettopp lansert iPhone 2018-modellene.

Hele tre nye modeller ble lansert: iPhone XS, iPhone XS Max og iPhone XR. Men hva er egentlig forskjellen?

XS eller «Ten S»?

Apple valgte en litt annen strategi denne gangen da selskapet presenterte nye iPhone-modeller. I de senere årene har fjorårets utgående modell blitt værende igjen i sortimentet til en redusert pris under samme navn, men ikke denne gangen. 

iPhone X ble dermed pensjonert, og erstattes av iPhone XS. Dette følger samme mønster som tidligere, det vil si en to-årig syklus der år to markeres ved at telefonen får tilleggsbokstaven «S». S skal visstnok stå for speed, og betegner at oppdateringen primært er knyttet til hastighetsforbedringer.

iPhone XS får følge av XS Max – en erstatning fra det tidligere Plus-tilnavnet for den store utgaven av iPhone. Men tidligere hadde denne modellen til forskjell fra den «vanlige» utgaven et ekstra objektivsett bak. Ikke i år. Nå er det dobbeltkamera med både vidvinkel- og teleobjektiv på begge XS-modellene.

iPhone XR

Og hva så med iPhone XR? Det fantes tidligere en noe rimeligere variant av iPhone 5 kalt iPhone 5c, der «c» stod for colour. Denne modellen hadde et skall i polykarbonat med en rekke fargealternativer, men da den kom på markedet ble det benyttet eldre teknologi for å gjøre den rimeligere.

Men for iPhone XR er ikke det tilfellet. Prosessoren er den samme som for toppmodellene. Det mest dramatiske skillet er at den kun har ett bakovervendt kamera, og fremdeles den tradisjonelle LCD-skjermen til forskjell for OLED-skjermen i toppmodellene. 

Apple selv sier ikke hva «R» betyr i denne sammenhengen, men iPhone XR har altså en rekke stilige fargealternativer.

For å bringe klarhet i forskjellen mellom de ulike nye typene har Apple publisert en egen nettside der man kan sammenlikne de ulike variantene. Du finner denne nettsiden her.

Sjekk også ut den heftige videoen som viser et kort sammendrag av hva som ble lansert i forrige uke under eventet.

Les om:

Apple