Hva vi kan forvente oss fra WWDC2016

WWDC 2016: Mye nytt, primært for utviklere. (Foto: Apple)

Hva vi kan forvente oss fra WWDC 2016

Siri for Mac med SDK, SMS-cash, fire nye OS-versjoner - men dessverre ikke ny 5K-skjerm med integrert grafikkort.

Mandag 13. juni kl. 19:00 norsk tid er det avspark for Apples årlige utviklerkonferanse.

Åpningstalen følges med spenning, men i år kan det se ut som om fokus er kun på programvare og at det ikke vil lanseres ny maskinvare ved denne anledningen.

Ingen maskinvare

Synd, selvfølgelig - vi hadde store forventninger til ryktet om en ny 5K-skjerm med integrert grafikkort. Eller en ny MacBook Pro med integrert, trykksensitiv sekundærskjerm i OLED eller TouchID-sensor i styreflaten. Eller en Apple HomeKit-basert enhet ikke ulik Amazons Alexa. Kanskje til høsten...

Fire OS-oppdateringer

Men det er tross alt en utviklerkonferanse, så fokus er først og fremst på programvaresiden. Det vi definitivt kan vente oss er nye versjoner av alle Apples operativsystemer - iOS 10 for mobile enheter, MacOS 10.12 (også kjent som OS X “Fuji”), watchOS 3.0 samt tvOS 10.0. 

Det ventes også at en ny versjon av Apples eget programmeringsspråk Swift blir lansert, med versjon 3.0.

Siri for alle

OS-oppdateringene er ventet, siden de følger en årlig syklus. Derimot virker det som om Apple virkelig har giret opp satsningen på kunstig intelligens, og skal etter sigende være klar til å lansere en vesentlig oppgradert versjon av Siri.

Nytt skal være integrasjon av Siri mot Mac, bygget inn i selve operativsystemet. Samt muligheten til å adressere AI-assistenten for tredjeparts-applikasjoner via en SDK-utviklerpakke. 

På den mer spekulative siden svirrer det noe i luften om mulige pengetransaksjoner via iMessage tekstmeldinger via Apple Pay-betalingsløsningen. Siden Apple Pay ikke er lansert i Norge enda er det lite sannsynlig at dette vil få konsekvenser her til lands med det første.

Og kanskje det også kommer nye krypteringsmuligheter. 

Les mer om WWDC2016 på Apples utvikler-sider her. Du kan følge med på WWDC2016 fra Apples egen app for iOS og Apple TV her.

Via 9to5Mac

Apple