iOS 12 med NFC-lås?

NFC: NFC-drevet lås. (Foto: iLoq)

iOS 12 med NFC-lås?

Blant WWDC-nyhetene for iOS regnes det med bedre aksess til NFC for utviklere. Får det konsekvens for Apple Pay i Norge?

På WWDC 2018 presenteres det nyeste for mobile enheter med iOS 12.

Og ryktene vil ha det til at Apple nå endelig tar steget helt ut ved å åpne opp tilgangen til NFC-brikkesettet for utviklere.

Dette kan bli en døråpner for iPhone, i ordets rette forstand.

Nærfeltkommunikasjon

NFC-teknologien har vært til stede i iPhone-telefoner lenge – helt siden iPhone 6 –  og Apple har til og med integrert spesielle FeliCa-brikker for det japanske markedet.

Men det har vært begrenset mulighet for apper til å nyttegjøre seg fuksjonalitet gjennom iOS, selv om Apple har utviklet et eget programvare-rammeverk kalt CoreNFC. Utfordringen er knyttet til modalitet, der dette programvarelaget må ligge i forgrunnen som et«tynt lag».

Dette skal nå forsvinne, slik at funksjonaliteten vil operere helt usynlig i bakgrunnen slik man ønsker det fra et forbruker-perspektiv. NFC i en iPhone brukes allerede for initiering av berøringsfrie Apple Pay-funksjoner, både i butikk og ved terminaler som for eksempel undergrunnsbanen i London.

Adgangskontroll

Også visse lås-systemer kan bruke en iPhone som nøkkelkort, men da ved å kommunisere med Bluetooth LE snarere enn den langt raskere NFC-protokollen.

Med de nye mulighetene som skal komme med iOS 12, vil det da endelig være mulig å bruke en iPhone som døråpner eller virtuelt månedskort på T-banen uten spesiell programvare som må kalles opp.

Om dette får allmen utbredelse for utviklere, eller om det kun blir tilgjengelig for utvalgte partnere, gjenstår å se. 

Via The Information

Apple