iPad mini er tilbake

FAMILIEBILDE: Her er den samlede iPad-familien etter de siste oppdateringene. iPad Air og den nye iPad mini i høyre klynge. (Foto: Apple)

iPad mini er tilbake

Apple har lansert en oppdatert iPad Air og en kjærkommen opprustning av iPad mini, som nå får støtte for Apple Pencil.

Apple har oppdatert iPad-familien med revisjoner av både iPad Air og iPad mini.

Begge er populære modeller med tanke på en god kombinasjon av pris, vekt og regnekraft – sistnevnte nå med den nyeste A12 Bionic-brikken med nevralnettverk.

iPad mini

iPad mini er en favoritt i mange frakkelommer og håndvesker. Det er Apples letteste og minste iPad, men har nå regnekraft på høyde med de nyeste mobile enhetene fra Apple samt støtte for Apples digitale penn.

Apple selv oppgir tre ganger høyere ytelse, og opptil ni ganger raskere grafikk. Skjermen er et 7,9-tommers True Tone-display med bredere fargespekter og 25 prosent større lysintensitet. Faktisk har den den høyeste piksel-tettheten i hele iPad-serien.

Og koster du på deg Apple Pencil, vil denne langt på vei kunne erstatte en notisblokk. Med vekt på 300 gram og bare 6,1 mm i dybden er den lett å bære i én hånd. Opptil ti timers batteritid gjør at du kan bruke den hele dagen på én lading.

iPad mini kommer i fargene gull, sølv eller stellargrå og fås med 64 eller 256 GB med lagring og valget mellom WiFi eller Wifi pluss 4G. Prisen er fra 4.490 kroner, tilgjengelig allerede idag.

Les mer om nye iPad mini her

iPad Air

Nye iPad Air har flere likhetstrekk med nye mini – samme A12 Bionic-brikke, samme tykkelse på bare 6,1mm, og også støtte for både smart-tastatur og Apple Pencil. Vekten er på cirka 450 gram, avhengig av konfigurasjon.

AIR: iPad Air med Apple Pencil og Smart Keyboard. (Foto: Apple)

iPad Air har en 10,5-tommers skjerm, også denne True Tone, nå med nesten en halv million flere bildepunkter – en økning på 20 prosent. Den samlede ytelsen representerer en forbedring på omlag 70 prosent sammenliknet med forgjengeren, sier Apple.

iPad Air har de samme konfigurasjonsvariasjonene som nye iPad mini (se over), med en pris som begynner på 5.790 kroner. Tilgjengelig fra Apple i dag.

Du kan lese mer om nye iPad Air her

Via Apple

For begge modeller finnes det også Smart Cover-tastaturer. Les mer hos Apple her

Les om:

Apple