iPad Pro-event i slutten av måneden?

FORNYES: iPad Pro kommer snart i ny utgave. (Pressefoto: Apple)

iPad Pro-event i slutten av måneden?

Rykte: Stadige lekkasjer fra hist og her tyder på at nye iPad Pro-modeller er nært forestående.

Kan det hende at Apple lanserer nye iPad Pro-modeller denne måneden?

Rykteflommen toppet seg i forkant av det siste iPhone-eventet, og ikke så mye ble lansert som kanskje mange ventet. Nå kan det se ut som om vi får et event til dette året, og kanskje allerede mot slutten av måneden.

iPad Pro 2018

Ryktene om nye iPad-modeller har versert en stund i pressen, og mye tyder på at det er snakk om nye iPad Pro-modeller. Blant annet skal en rekke merkevarer tilknyttet nye modell-navn være registrert i land som Kina. 

På sett og vis er det vel alltids bare et tidsspørsmål før det kommer nye versjoner, men det samme kan man jo si om Mac mini også, og der snakker vi om flere år siden forrige oppgradering.

NESTE IPAD PRO: Slik ser Steve Hemmerstoffer med Twitter-kontoen @onleaks for seg at neste generasjon iPad Pro vil se ut. Gjengitt hos Macworld.no med tillatelse. (Illustrasjon: Steve Hemmerstoffer@onleaks/MySmartPrice)

Nye iPad Pro skal angiveligvis kjøre en en raskere versjon av Apples ARM-brikke for mobile plattformer, A12X, som ikke minst skal ha en vesentlig raskere GPU-grafikkjerne enn dagens utgave. 

Også designet skal være nytt, og ikke minst betraktelig tynnere. Audio-jack kontakten utgår, og skjermen vil fylle fronten helt ut til randen. 

Og med det nye designet er det heller ikke plass til en hjem-knapp, så også iPad vil da få FaceID-brukeridentifikasjon for autentisering.

USB-C med 4k

Et virkelig scoop, om det slår til, er ryktet om en USB-C kontakt på de nye brettene, og da med mulighet både for å kunne lade og ikke minst også koble til en ekstern monitor med oppløsning på hele 4K.

Det ville i så fall være et stort skritt i retning av en iPad som en konkurrent til en laptop for dem som bruker disse som profesjonelle arbeidsstasjoner. Det høres nesten for godt ut til å være sant...

Og det skal også komme en ny Apple Pencil, sies det, og muligens også en ny magnetisk kontakt for tilkobling av eksterne enheter som tastatur. Vi får se!

Via 9to5Mac

Apple