iPad Pro - nå enda proffere

PRO: FaceID, ny penn, USB-C, ingen ramme – alt er proffere på nye iPad Pro. (Foto: Apple)

iPad Pro – enda proffere

Raskere, tynnere, større skjerm. Mer lagring, ny penn, nytt tastatur. Alt er nytt – inkludert de lenge etterlengtede mulighetene som USB-C byr på.

Apple har lansert neste generasjon iPad Pro. 

Og med full Photoshop for iPad fra Adobe rett rundt hjørnet kan dette godt være din neste datamaskin.

iPad Pro 2018

Apple holdt et ekstra høst-event tirsdag 30. oktober for å lansere nye Mac-maskiner, men ikke minst nye iPad Pro-modeller. Det blir to størrelser – en elleve-tommer og en tretten-tommer.

Og utrolig nok er de også tynnere enn forgjengerne samtidig som skjermen er større. For denne er nå utfallende slik at randen rundt er borte, og med en tykkelse på under seks millimeter er det ganske utrolig at man også har klart å kvitte seg med hjem-knappen samtidig. 

Uten hjem-knapp kommer dermed iPad Pro på linje med de nye iPhone-modellene med ansiktsgjenkjenning. Det samme kan man si om designet.

TYNN: Den nye iPad Pro er syltynn. (Foto: Apple)

Også ytelsen har økt i takt med utviklingen, og ifølge Apple er disse modellene med A12X Bionic ARM-brikkene faktisk raskere enn 92 prosent av konvensjonelle bærbare datamaskiner på markedet.

Det lover godt for proff-bruk mot Photoshop, Lightroom eller AutoCAD. Og takket være den nye USB-C tilkoblingen som er optimalisert for video-signal og data-transport, kan du koble til alt fra en 5K ekstern monitor til enheter som kameraer for rask og enkel overføring av filer.

USB C-kontakten overtar for Apples gamle Lightning-kontakt, og samtidig ryker også audio-kontakten. Men «heldigvis» selger Apple også en USB-C til audio-dongle for nette 99 kroner. På plussiden kan den også benyttes på en nyere Mac.

Eksterne enheter

Disse iPad-modellene virker selvfølgelig rett ut av boksen, men du skal ikke se bort fra at du kan tenke deg et eksternt tastatur eller penn. Apple har tenkt på det, óg. 

En ny magnetisk kontakt, denne gangen på siden, sikrer rask tilkobling (og lading) til Apples eget folio-omslag med tastatur, som denne gangen har to ulike posisjoner som iPad-en kan stå i. Pris fra 1.899 kroner.

Men den magiske enheten er selvfølgelig generasjon to av Apple Pencil (som nå også kan custom-graveres). Pris: 1.329 kroner.

Nye iPad Pro – med ny smart penn og nytt smart tastatur. (Foto: Apple)

Den nye pennen er denne gangen matt, og formodentlig enklere å holde – men ikke minst er den flat på en side slik at den ikke triller av bordet. Og enda viktigere, kanskje: Den kobler seg også til siden av en iPad ved hjelp av magneter (les: Surface), hvor den også kan lades. Dette er godt tenkt, for den gamle løsningen med Lightning-kontakt under kappen var ganske skrøpelig.

Konfigurasjoner

Nye iPad Pro kommer som nevnt i to størrelser: 10,9 tommer og 12,9 tommer. For begge kan du velge mellom sølv-finish eller stellargrå. Enhetene kommer i ulike minne-konfigurasjoner på 64, 256, 512 GB og hele 1 TB.

Dette har sin pris, selvfølgelig: Fra 8.890 kroner for minste, og helt opp til 18.390 kroner for største. Tilgjengelig fra 7. november. 

Du kan lese mer om nye iPad Pro hos Apple her. Sjekk ut to promo-videoer nedenfor -– aller nederste viser forskjellen på den gamle og den nye modellen.

Les om:

Apple