Ipad Pro raskere enn Surface Pro 4

KONKURRENTER: Surface Pro 4 fås i flere modeller, men også med høyere pris enn Ipad Pro. (Foto: Microsoft og Apple)

Ipad Pro raskere enn billigste Surface Pro 4

Kraftigere ytelse og lavere pris på sammenliknbare modeller. Og vesentlig bedre oppløsning og respons på pennen. 

Da Apple lanserte Ipad Pro med brask og bram, ble det hevdet at ytelsen på den spesial-designede A9X-brikken ville utklasse 80 prosent av PC-ene som ble solgt dette året. Nå som proff-brettet er kommet i salg, har testresultatene tikket inn.

Og det viser seg at Ipad Pro både er raskere enn mange rimelige PC-er og også enkelte Surface Pro 4-modeller som det er naturlig å sammenlikne med. 

Surface Pro 4 vs. Ipad Pro

Direkte sammenlikning er ikke mulig på bakgrunn av ulike prosessorer og minnekombinasjoner.

Apples Ipad Pro finnes kun i én modell med to ulike lagringskonfigurasjoner (32 og 128 GB), i tillegg til en variant med 3G/4G-støtte. Dessuten kan man velge mellom tre forskjellige fargekombinasjoner. Alle de tre variantene har fire gigabyte internminne.

Microsofts Surface Pro 4 finnes i tre ulike grunnkonfigurasjoner med forskjellige Intel-prosessorer, fra Intel Core M via Core i5 til i7, og forskjellige kombinasjoner av internminne (4, 8 eller 16 GB) og lagringsminne (128, 256 eller 512 GB).

Prisene varierer da naturligvis ganske mye.

Ipad Pro koster 8.990 kroner med 32 GB lagring og 10.490 kroner med 128 GB lagring. Sistnevnte kan også fås med 3G/4G-kommunikasjon i tillegg til WiFi, og da blir prisen 11.990 kroner.

Penn og fysisk tastatur kommer i tillegg. Apples Pencil for Ipad Pro koster 1.090 kroner. I Apples norske nettbutikk er selskapets eget Ipad Pro-tastatur til 1.790 kroner ikke å finne i skrivende stund. Et alternativ er Logitechs bakbelyste Create-tastaturetui til 1.590 kroner.

Ifølge Appleinsider er det forsinkelser i leveringen i USA av både Apples Ipad Pro-tastatur og Apple Pencil, med 4-5 ukers antatt leveringstid. 

Rimeligste Surface Pro 4 Core M koster 9.900 kroner, kjøpt hos Microsofts norske nettbutikk - prisen inkluderer penn, men ikke tastatur, som koster 1499 kroner. Core i5 koster fra 11.490 kroner,  og Core i7 fra 17.990 kroner og helt opp mot 23.990 kroner, da med 16 GB RAM og 516 GB lagringsplass.

Det skal altså sies at det er vesentlig mer lagring i Microsofts maskiner enn i Ipad Pro. Hos Microsoft starter lagringskapasiteten på 128 GB hos Core M og Core i5-modellene. Sistnevnte kan også fås med 256 GB. På i7-modellen kan man velge mellom 256 GB og 512 GB.

Ytelsestester

Konkrete ytelsestester foreligger nå, og Appleinsider (link nederst i artikkelen) har kjørt Geekbench-tester på alt fra Ipad Pro til Surface Pro 4 Core M, Surface Pro Core i5, Iphone 6s, Iphone 6s Plus, samt Ipad 2 og Ipad Air 2 - og dessuten en 13-tommers MacBook Pro.

YTELSEN: Appleinsider har publisert denne tabellen med ytelsen til flere Iphone- og Ipad-modeller samt flere Microsoft Surface-modeller og Apples bærbare Macbook Pro. (Tabell: Appleinsider)

Ser man på prosessorytelse for fler- og enkeltkjerner så er Surface Pro 4 Core M-modellen en enkel match for Ipad Pro. Man må over på en Core i5-maskin for å kunne overgå Apples nettbrett i ytelse, og da stiger prisen tilsvarende.

Da snakker vi om en maskin mer på linje med Apples MacBook Pro 13-tommer, og det er nettopp Apples populære bærbare Microsoft i første rekke sammenlikner Surface Pro 4 med.

Epler og pærer

Og for ikke å koste noe under teppet: Det er to vidt forskjellige operativsystemer disse to maskinene opererer med, og det i seg selv kan jo være utslagsgivende for nettopp ditt valg.

Er det avgjørende å kunne bruke Windows som på en helt generisk laptop, er det allerede avgjort.

Dersom intensjonen med anskaffelsen derimot er et nettbrett med høy ytelse og tilgang til et velutviklet univers av apper og løsninger skreddersydd for berøringskontroll og høyoppløselig penne-input, synes valget tilsvarende lett. 

Pennevenn

Apple posisjonerer Ipad Pro som en maskin for skrivebordet for profesjonelle brukere innen grafisk design, industri- og bygningsdesign samt konfigurasjoner for forretningsbruk der det stilles store krav til ytelse kombinert med presis pennestyring.

Men spesielt for artistene er det viktig med kortest mulig responstid ved bruken av penn, og videoen nedenfor sammenlikner ytelsen man kan forvente av både Ipad Pro og Surface Pro 4. Det er ikke tvil om at både oppløsning og reaksjon er bedre og raskere på Ipad Pro. 

Vi kommer for øvrig snart tilbake med egne tester av både Microsoft Surface Pro 4-maskinene og Ipad Pro, så følg med.

Via AppleInsider

Apple