iPhone 8-utropspris 10,000?

(Ill.: Benjamin Geskin/Twitter @VenyaGeskin1 via Macworld USA)

iPhone 8-utropspris 10.000?

Vil den nye toppmodellen, som den tredje iPhone-varianten Apple lanserer i september, bli ekstra kostbar?

Vil iPhone 8 Pro bevisst bli et knapphetsgode?

Det ventes at Apple, tradisjonen tro, vil holde et iPhone-lanseringsevent i september. Samtidig har det vært mistenkelig stille fra den kanten, siden invitasjonen vanligvis sendes ut noen uker før slik at pressen faktisk skal klare å komme seg til California.

Men flere ting tyder altså på at Apple muligens er noe forsinket. Det kan simpelthen skyldes at man ønsker at Apple Park-anlegget skal være ferdigstilt slik at seansen kan holdes der.

En annen spekulasjon er at Apple har trengt noe ekstra tid på å ta de endelige valgene for å få ferdigstilt designet av en ryktet ny topp-modell.

Og en tredje tanke er at det simpelthen kan skyldes leveranseproblemer for eksempel for en ny type OLED-skjerm.

Det ventes at det vil komme en maskinvare-oppdatering av dagens iPhone 7 til en iPhone 7s-modell, på linje med tidligere år. 

Og i tillegg visstnok også en helt ny toppmodell med utfallende skjerm, OLED-display, kontaktfri lading, infrarød ansiktsgjenkjenning for autentisering, doble kameraer uten at størrelsen endres, muligens støtte for Apple Pencil og kanskje andre overraskelser også.

Toppskatt

Men den nye Pro-modellen kan også bli ekstra dyr. Vi har alle hørt om Apple-skatten man betaler for å få det beste innen «fit & finish», men iPhone 8 Pro kan ta dette til nye høyder. Mange betaler i dag for telefonen gjennom abonnementet, og har sånn sett ikke et aktivt forhold til den samlede innkjøpsprisen.

Toppmodellene innen smarttelefoner, også fra andre leverandører, kan nærme seg ti tusenlapper allerede idag. Men dette kan faktisk bli utropsprisen for iPhone 8 Pro – og med minneopsjoner til enda større summer. Avhengig av konfigurasjonene vil prisen fort kunne komme opp i 12.500 kroner, muligens enda mer.

Er vi villige til å betale mer for mobilen enn en datamaskin?

Mye tyder på det, for salget av smarttelefoner går godt, også i toppsjiktet. Vi bruker tross alt telefonen mer enn datamaskinen. Og enkelte tenker at å lansere en eksklusiv toppmodell kan være et strategisk svar på at volumet kan komme til å gå noe ned fremover.

Via New York Times

 

Les om:

Apple