PÅ TOPP: iPhone XS Max og den litt mindre XS – uten Max i navnet – deler de to første plassene på salgsstatistikken hos Telia. (Pressefoto: Apple)

PÅ TOPP: iPhone XS Max og den litt mindre XS – uten Max i navnet – deler de to første plassene på salgsstatistikken hos Telia. (Pressefoto: Apple)

iPhone XS-ene på topp hos Telia

De nyeste iPhone-modellene XS og XS Max gikk rett til topps på salgsstatistikken hos Telia i løpet av bare en halv måned.

12. september 2018 ble årets nye iPhone-modeller lansert. Allerede da måneden var slutt, lå to av de tre nye iPhone-modellene på toppen av listen for mobiltelefonsalget hos Telia.

Dette fremkommer av pressemeldingen som Telia nå har sendt ut, med oversikt over selskapets salg av smartmobiler i forrige måned.

Det var den største og dyreste av de to nykommerne fra Apple, iPhone XS Max, som endte øverst på salgslisten, etterfulgt av iPhone XS på andreplass.

Også tredjeplassen er okkupert av en iPhone-modell, fjorårets iPhone X.

Huawei på vei oppover

Først på fjerdeplass finner vi et annet merke, Huaweis nyeste flaggskipsmodell, Huawei P20 Pro. Denne modellen har rykket én plass oppover på listen siden foregående måned.

POPULÆR: Håkon Lofthus, leder for Telia privat, har merket seg at den mest populære mobilen på markedet også er den dyreste. (Pressefoto: Telia)

– Det sier mye om populariteten Apple fremdeles har i markedet, til tross for at produktene blir lansert til den høyeste prisen vi noen gang har sett, sier Håkon Lofthus, leder for Telia privat, i en kommentar til listen.

Men han påpeker også Huaweis hopp oppover på listen: – En annen plassering verdt å merke seg, er at P20 Pro fra Huawei er på en fjerdeplass. Det er interessant at modellen klarer seg så bra i konkurranse med etablerte aktører som Apple og Samsung.

Dyr toppmodell

Foruten de tre første plassene på listen okkuperer Apple også ytterligere tre plasser nedover på listen, med iPhone 8 på femteplass, iPhone 8 Plus på sjetteplass og iPhone 7 på tiendeplass.

Toppmodellen på førsteplass, iPhone XS Max, er den dyreste iPhone-modellen noensinne, med en startpris på 12.690 kroner for minstemann med 64 GB lagringsplass og toppris på hele 16.790 kroner med 512 GB lagringsplass.

Tross prisen er det altså nettopp denne modellen som troner på toppen av salgslisten til Telia for september måned. Kanskje nok en bekreftelse på at det er riktig som det ble sagt av flere etter fremleggelsen av statsbudsjettet denne uka: Norsk økonomi går så det griner.

10 på topp

Her er 10-på-topp-listen fra Telia for september:

  1. Apple iPhone XS Max (ny)
  2. Apple iPhone XS (ny)
  3. Apple iPhone X (1)
  4. Huawei P20 Pro (5)
  5. Apple iPhone 8 (3)
  6. Apple iPhone 8 Plus (4)
  7. Samsung Galaxy S9 (6)
  8. Samsung Galaxy S9+ (2)
  9. Samsung Galaxy Note 9 (8)
  10. Apple iPhone 7 (7)

Listen er rangert etter salgsvolum og baserer seg på salget i 64 Telia-butikker, på nettstedet telia.no, gjennom kundesenteret og hos forhandlere som selger Telia. Tallene for foregående måned i parentes.

 

Apple