Jony Ives diamantring

RED: Støtt en god sak, kjøp en diamantring til to millioner. (Foto: Product (RED), The Diamond Foundry)

Jony Ives diamantring

Apples sjefdesigner samarbeider nok en gang med kompis Marc Newson om et RED-produkt – denne gangen en diamantring.

Og vi snakker ikke om en ring med en diamant, men en ring laget helt av diamant!

Apple-designer Sir Jonathan Ive har, sammen med kollega Marc Newson, designet en diamantring.

Det spesielle med nettopp denne ringen er at den er laget utelukkende av diamant.

Apple og Product (RED)

Du vet den røde iPhone som Apple selger? Her går en del av fortjenesten til Product (RED)-saken og deres kamp mot HIV/AIDS på verdensbasis. U2-vokalist Bono var blant grunnleggerne, og Jony Ive har ofte bidratt med spesielle kreasjoner til auksjoner.

Denne gangen er det en spesiell diamantring som er laget på bakgrunn av en rådiamant som så kuttes og slips til en ring som da vil bestå utelukkende av komprimert karbon. Ringen vil tilpasses den som vinner auksjonen til støtte for saken.

Fremstillingen er det selskapet The Diamond Foundry som står for, og utgangspunktet vil være den største kunstige diamanten de har fremstilt noensinne. Så benyttes det en mikrometer-tykk vannjet-stråle kombinert med en laser til å kutte og slipe ringen.

Den ferdige ringen vil ha mellom to og tre tusen fasetter, noe som skal være det største antallet for en diamant noensinne. De minste fasettene vil være kun noen mikrometer lange. 

Ringen kan bli din om du hiver deg på auksjonen hos Sotheby's i Miami den 5. desember. Forvent å måtte punge ut med opptil to millioner kroner for herligheten.

Du kan lese mer om Product (RED) her

Via The Diamond Foundry.

Les om:

Apple