Men Mac Pro var ikke død

PRO: Ikonisk design – en egen mem-generator (Foto: Mr. Brown)

Men Mac Pro var ikke død

For første gang på tre år oppdateres Apple såkalte proff-maskin. Det er dog kun et plaster på såret – den fases egentlig helt ut til fordel for et nytt modulært design. Men ikke i år...

Det er både gode og dårlige nyheter: Apple oppdaterer dagens Mac Pro, men nytt design kommer ikke før tidligst neste år. Derimot loves det en proff-versjon av iMac innen årets utløp.

2013-modell

Apples highend-modell Mac Pro nærmest definerer hybris (overmot). Lansert  med utsagnet «Can't innovate anymore, my ass» som bevis på Apples uovertrufne design-evner, er den blitt liggende urørt i over tre år uten oppgradering.

Sjekk videosnutt fra 2013 med Apples markedssjef Phil Schiller her

LES OGSÅ: TEST: Mac Pro – mest for de proffe

Imponerende ytre og lydløst indre til tross, gamblingen på at all utvidelse skulle skje eksternt via Thunderbolt, slo feil. Også satsningen på doble grafikkort gikk mot strømmen, der resten satset på enkelt-monsterkort.

Men stikk i strid med Apples tradisjon, som er å aldri snakke om kommende produkter, forhåndskunngjør Apple nå en oppfølger til Pro-modellen med helt nytt design.

Denne gangen går man tilbake til en modulær oppbygging med utskiftbare enheter og komponentet, noe som så definitivt appellerer til proffmarkedet. 

Pro-iMac

Medaljens bakside er at lanseringstidspunktet ikke er kjent, sett bort ifra at det i hvert fall ikke blir i år.

Den runde Mac Pro fra 2013 skiller seg fra det meste på markedet ved at den bare kan bygges ut via eksterne tilkoblinger. (Foto: Apple)

Som et plaster på såret tilbys en maskinvareoppdatering av dagens modell, og løfte om at iMac vil komme med en oppdatert versjon innen årets utgang og med en spekk som frir til kresne prosumers.

Etter sigende vil det også komme nye monitorer med Apple-design. Apple kunngjorde nyhetene i en egen seanse med utvalgte journalister og bloggere.

Oppdateringen

Oppdateringen av den eksisterende Mac Pro som nå er gjennomført, går ut på at den tidligere fire-kjerners-modellen er fjernet fra modellisten og erstattet med en seks-kjerners-modell, til samme pris som for den tidligere fire-kjerners-modellen.

På samme måte får man nå en ny åtte-kjerners-modell til samme pris som man tidligere betalte for en seks-kjerners-modell.

Den rimeligste Mac Pro, altså med seks kjerner, koster fra 33.990 kroner kjøpt direkte fra Apple, mens åtte-kjerners-modellen koster fra 44.990 kroner.

Om toppmodellen står det at den for tiden ikke er tilgjengelig, mens seks-kjerners-modellen er på lager.

Via Daring Fireball

Les om:

Apple