MS: IOS 9-features, spesielt nyttig for Ipad Pro.

MS: IOS 9-features, spesielt nyttig for Ipad Pro.

MS: IOS 9-features, spesielt nyttig for Ipad Pro.

MS: IOS 9-features, spesielt nyttig for Ipad Pro.

MS: IOS 9-features, spesielt nyttig for Ipad Pro.

Microsoft Office støtter Ipad Pro

Ny funksjonalitet spesielt tilrettelagt for IOS 9 fra Microsoft. 

Microsoft overrasket alle med gjesteopptreden på Apples lanserings-event onsdag. Med seg hadde de ny Office-funksjonalitet for Ipad Pro.

Det var nok mange som fikk seg et lite støkk da Microsoft ble kalt opp på scenen under demodelen av Ipad Pro, spesielt siden mange nok oppfatter Ipad Pro som en konkurrent til Microsofts Surface-brett.

Men da glemmer man at Microsoft den senere tid har ligget foran Windows-plattformen i løypen med både Office 2016 for Mac og også Office for IOS, under Mobile First, Cloud First-strategien.

Dette gjelder spesifikt funksjoner knyttet til IOS 9 og multitasking for Ipad, Inking, intelligente søk samt støtte for trådløse tastaturer.

Slide Over, Split View

Hele Office-sviten på Ipad vil kunne dra nytte av Slide Over og Split View. I førstnevnte kan du enkelt skli en annen app inn fra høyre uten å miste  hovedappen. Under sistnevnte kan to apper ligge side ved side slik at man enkelt kan kopiere innhold mellom dokumenter.

Tilsvarende kan du ha Outlook åpen som den ene appen, og åpne Office-vedlegg i tilsvarende app på den andre siden av skjermen. Du kan redigere dokumenter uten å miste original-eposten av syne. Straks du er ferdig med redigeringen, kan du skifte tilbake til Outlook, der vedlegget nå er revidert.

På samme måte kan man kombinere Powerpoint og Onenote, med slidene til venstre og notater til høyre. Publikum vil kun se bildene fra presentasjonen.

Inking

Under kallenavnet inking kan man bruke Apple Pencil-pennen som hører til Ipad Pro til å gjøre anmerkninger i Office-dokumenter. Og i Powerpoint er det verktøy som kjenner igjen figurer og former og gjør disse om til rentegnede utgaver.

Intelligente søk er en nyttig funksjon som gjør at Spotlight-søk i Ios på både Ipad og Iphone vil kunne søke innhold i Onenote-dokumenter samt Outlook-epost.

Støtte for trådløse tastaturer i Office for Ios gjør at man kan bruke fordelen ikke bare av et mer eller mindre fullverdig tastatur, men ikke minst også tastatur-snarveier. Disse er i prinsippet identiske med syntaksen vi kjenner fra Mac og OS X, med ⌘N for en ny epost i Outlook, for eksempel.

Office for IOS, det vil si for både Iphone og Ipad, inkluderer Microsoft Word, Microsoft Excel, Microsoft Powerpoint, Microsoft Onenote, samt Microsoft Outlook.

Via Microsoft

Apple