Ny iPad Pro, rød iPhone 7 samt ny SE

RED: Product (RED)-variant av iPhone i mars? NB: Ikke noe ekte Apple-pressefoto denne gang, men bare litt lek med farger i Photoshop. (Ill.: Toralv Østvang)

Ny iPad Pro, rød iPhone 7 samt ny SE

Rykte: I mars vil Apple holde et event for å lansere en rekke nye produkter.

I mars vil Apple i et eget event lansere ny iPad Pro, ny iPhone SE samt en rød utgave av iPhone 7, formodentlig en Product (RED)-modell. Dette ifølge rykter fra Japan og Barclays, relativt tett på forsyningsleddet.

Proffbrett

En ny iPad Pro-modell er en god gjetning for en produktlansering i mars, der man forventer nettopp nye iPad-modeller. Og flere oppdateringer innen alle produktlinjene kan det jo bli.

Det mest interessante er formodentlig om de nye nettbrettene vil kjøre en oppdatert A10X ARM-brikke etter Apples eget design, noe som ville svare til forventningene og tidligere mønstre. Med tanke på at disse brikkene utkonkurrerer de lavest rangerte MacBook Air-modellene, er dette en høyst interessant utvikling, selv om altså operativsystemene ikke er direkte sammenliknbare.

Special Edition

Rykter om en rød iPhone har også versert tidligere, så det er ikke noe nytt og er vel påregnelig at det dukker opp med jevne mellomrom. Men det er altså nytt liv i dette, så ikke bli forundret om noe slikt skulle skje. Vi antar at det er snakk om et Product (RED)-produkt der inntektene går til et veldedig formål. Om innmaten er annerledes, er tvilsomt.

Emerging markets

Hva angår iPhone SE så er det en stund siden sist vi hørte noe om denne spesial-utgaven, som antakelig var tiltenkt en lavere ende av markedet, samtidig som den skulle vise seg å ikke være spesielt billig.

Det er mulig at Apple tenker på denne utgaven som en brekkstang mot fremvoksende markeder, for eksempel med tanke på fremstøtet i India, der det antakelig også er tenkt lokal produksjon for å blidgjøre indiske myndigheter.

Uansett utkomme – et Apple-event i mars er vi så absolutt klare for.

Via Macotakara

Les om:

Apple