Nye Eve Room rett rundt hjørnet

EVE: Smart sensor for smarte hjem. (Foto: Elgato)

Nye Eve Room rett rundt hjørnet

Elgatos oppdaterte smart-sensor for hjemmet med støtte for HomeKit er klar for forhåndsbestilling.

Elgato, som for øvrig nå kun heter Eve etter sin egen serie for smart-sensorer til hjemmet, er klare med en oppfølger til Eve Room.

Selskapet solgte unna spill-divisjonen og satser nå fullt og helt på Siri-vennlig tilbehør til smart-hjemmet med støtte for HomeKit.

Making sense

Eve har en hel serie med HomeKit-tilbehør, alt fra en smart-knapp til vannstyring og innbruddssensorer.

Og den lille sensoren Eve Room, som tar tempen på rom og også samler inn data om luftfuktighet. Første generasjon var drevet av ordinære AA-batterier.

Generasjon to er noe mindre, ser ellers lik ut men måler også luftkvalitet. Og så er skjermen basert på eInk, noe som borger for langt høyere kontrast.

Og denne gangen er det innebygde batteriet oppladbart, og skal vare omtrentlig et halvt år. Lades via en standard microUSB-kabel.

Sensor-dataene kan avleses direkte på skjermen, eller via Home-appen på iOS, eller også gjennom Siri eller Eves egen app. Og dersom du har en iPad, HomePod eller Apple TV satt opp som hub, kan du også avlese dataene utenfor hjemmet.

Du kan lese mer om Eve Room 2 her, hvor du også kan legge inn en forhåndsbestilling. Prisen er 100 euro ved direktebestilling, med forsendelse 12. september. På sikt vil produktet også komme for salg i Norge fra forhandlere.

Apple