Nye Microsoft-verktøy for Apple-utvikling

VB: C# møter Objective-C og Swift. (Foto: Microsoft)

Nye Microsoft-verktøy for Apple-utvikling

Lanseringen av Visual Studio for Mac samt Xamarin Live Player for iOS gir nye muligheter for utviklere rettet mot Apple-universet.

Microsoft har lansert en rekke utviklerverktøy som er av spesiell interesse for programmerere som orienterer seg mot Apple-universet - og vice versa.

Visual Studio for Mac

Det kjente utviklermiljøet Visual Studio har vært i betafase en stund, og er nå tilgjengelig som en ferdig release. Lanseringen sammenfalt med konferanse Microsoft Build 2017.

Visual Studio er for Windows-miljøet det som XCode er for macOS, men nå er altså førstnevnte tilgjengelig for macOS-brukere som ønsker å utvikle for mobile platformer, for web, for skyen med Xamarin og .NET samt for spill mot Unity-platformen.

Det betyr at det kan utvikles apper for Apples OS-platformer macOS, iOS, tvOS og watchOS dersom man foretrekker (eller er vant til) Visual Studio fremfor XCode - men også for Android.

Visual Studio for Mac er gratis og mer informasjon samt nedlasting er tilgjengelig her.

Xamarin Live Player

For utviklere som primært forholder seg til Windows-platformen til daglig, men som også ønsker å utvikle for iOS (for hvem ønsker vel ikke det?), har Microsoft lansert Xamarin Live Player for testing og debugging av iOS-apper direkte fra iOS-enheter etter at koden er publisert fra en Windows-maskin.

Det betyr at man raskt kan komme igang med å testutvikle for Apples mobile enheter uten at man må konvertere til macOS og XCode. Derimot vil man fremdeles for publisering mot Apples App Store måtte gå via XCode for macOS på en vaskekte Apple Macintosh.

Xamarin krevde tidligere at utviklere måtte være på samme WiFi-nettverk med Windows-boksen som en Mac som kjørte XCode for at live-testing skulle virke, men dette er ikke lenger nødvendig. Nå parres enhetene enkelt ved å skanne en QR-kode med iOS-enheten.

Du kan lese mer om Xamarin her. Du finner Xamarin Live Player gratis i App Store her.

Apple