Offentlig macOS High Sierra-beta klar

OS: Høyt uppi lia (Foto: Apple)

Offentlig macOS High Sierra-beta klar

Ta skrittet over i fremtiden - idag! Dog husk å ta forholdsregler.

Høstens oppgradering av operativsystemet for Mac, macOS High Sierra, kan prøvekjøres allerede idag.

Høylandet

Det er alltid spennende med ny kjernefunksjonalitet i operativsystemet, og High Sierra er intet unntak. Dog er denne versjonen en mindre oppgradering i den forstand at det er mer fokus på underliggende teknologier som legger fundamentet for kommende innovasjoner. 

Blant høydepunktene for High Sierra nevnes nytt, supperrask filsystem (APFS 64-bit), integrert støtte for effektiv høykvalitetsvideo HEVC (H.265), og grafikk-rammeverket Metal 2 som fundament for kommende AR/VR-teknologier. 

IT-avdelingen

Også IT-administratorer og bedrifter har mye å se frem til - vi henviser til artikkelen "10 grunner til at macOS High Sierra er bra for enterprise" i Computerworld (på engelsk).

I tillegg blir det raskere Safari, mer avanserte billedredigeringsmuligheter i Photos (Bilder), raskere Mail epost-klient samt en rekke andre finurligheter.

Prosessen

Kan jeg installere macOS High Sierra public beta? Det er kanskje det første spørsmålet en skal stille seg, og svarer er positivt dersom du skal benytte en av følgende type maskiner:

  • MacBook Pro - 2010 eller senere
  • MacBook - 2009 eller senere
  • MacBook Air - 2010 eller senere
  • Mac Pro - 2010 eller senere
  • iMac - Sen 2009 eller senere
  • Mac mini - 2010 eller senere

Husk å ta backup før du setter i gang, og som alltid anbefales det å bruke maskinvare som ikke skal benyttes til driftskritiske operasjoner da feil både kan og vil forekomme. Dette kan inkludere tap av data.

Som den endelige versjonen er også den allmenne beta-utgaven gratis, men du trenger å registrere deg med AppleID. Selve prosessen er såre enkel, du går simpelthen til nettsiden beta.apple.com for å logge på.

Deretter må Mac'en du tenker å bruke innrulleres i beta-programmet. Du kan gjøre det ved å følge denne lenken. 

På sesjon

Straks maskinen er innrullert i beta-programmet må installasjonspakken lastes ned. Det gjøres enkelt og greit fra Mac AppStore ved å bruke denne lenken. Nedlastingen er på nesten 5GB, så det er kanskje like greit å gjøre det fra et kontor- eller hjemmenett og ikke fra det offentlige nettet på caféen...

Straks nedlastingen er klar vil oppgraderingsprosessen starte. Regn med at dette vil ta noe tid, avhengig av hvor ny og kraftig maskinen din er. 

Du kan lese mer om macOS High Sierra hos Apple her.

Apple