Sonos går for AirPlay 2

AP2: Full støtte i 2018 (Foto: Sonos)

Sonos går for AirPlay 2

Sonos hiver seg på trenden med smart-høyttalere, og bekrefter at alle deres høyttalere vil støtte Apples nye standard for trådløs flerromslyd.

Sonos, foregangsaktøren inne aktive høyttalere som flerromsløsning, lanserer smarthøyttaleren One

Sonos One er i prinsippet en Sonos Play:1 med seks mikrofoner og innebygget Amazon Alexa (senere også Google Assistant), og til samme pris. Global salgsstart er 24. oktober.

Ved lansering er stemmestyringstjenesten Amazon Alexa bare tilgjengelig for kunder i USA, Storbritannia, Tyskland og Østerrike. Øvrige markeder, inkludert Norge, vil være klar for stemmestyringstjenester når Sonos lanserer dette i nye regioner, heter det.

AirPlay 2

Men den store nyheten, sett fra et Apple-perspektiv, er støtte for Apples nye AirPlay 2-standard. Etter tidligere å ha vært totalt fraværende, kommer trådløs strømming til Apple-økosystemet til alle Sonos' produkter i det kommende året.

Dermed vil en Sonos One kunne inngå i et flerroms-oppsett, for eksempel sammen med en Apple HomePod når den kommer mot slutten av 2017. HomePod har den store fordel at den også fungerer som HomeKit-nav for smarthjem. 

En annen fordel med AirPlay 2 blir at også en Sonos-høyttaler vil kunne talestyres av Siri, og at avspillingskontroller mot Sonos nå blir tilgjengelige fra apper som Apple Music eller Apples Podcast. Sonos'  egen app blir dermed mindre avgjørende.

Er du nysgjerrig på Sonos One kan du lese mer her. Sjekk ut en promo-video nedenfor.

Apple