MANGELVARE: Dersom analytikeren Ming-Chi Kuo får rett, skal det godt gjøres å få lagt hendene på en Apple Iphone X på denne siden av nyttår. (Foto: Apple)

MANGELVARE: Dersom analytikeren Ming-Chi Kuo får rett, skal det godt gjøres å få lagt hendene på en Apple Iphone X på denne siden av nyttår. (Foto: Apple)

Spår lav tilgang til Iphone X

Analytiker mener at produksjonen av Apples nye flaggskip-mobil har hatt større problemer enn ventet.

Markedsanalystikeren Ming-Chi Kuo i selskapet KGI Securities er en anerkjent Apple-analytiker. Nettstedet Cult of Mac omtaler han som «den beste Apple-analytikeren på kloden». I en ny rapport spår Kuo nå at Apple ikke kommer til å klare å levere sin aller nyeste toppmodell Iphone X i de mengdene som markedet ønsker.

Reduserte prognosen

I en rapport i august skrev Kuo at produsentene syntes å ha to til fire millioner enheter klare innen utgangen av september, og at de ville klare å lage 45 til 50 millioner enheter innen året er omme.

Nå har Kuo oppdatert prognosene sine etter at ny informasjon har kommet fram, i tillegg til det faktum at Apple ikke kommer til å begynne å levere Iphone X før 3. november. Kuos nyeste tall indikerer at Apple ikke blir å produsere mer enn om lag 40 millioner enheter innen året er omme.

40 millioner er for få

Når vi studerer salgstallene for Apple Iphone for tidligere år, så må vi tilbake til 2014 for å finne et fjerde kvartal med et salg på mindre enn 40 millioner enheter. I 2015 solgte selskapet like over 48 millioner enheter, og i 2016 45,5 millioner enheter i siste kvartal for året. Lanseringene av de nyeste mobilene disse årene falt i samme måned som år, i september.

Dersom Kuos prognoser holder stikk, vil dette bety at det kommer til å være lange leveringstider for Apple Iphone X helt fra begynnelsen av, og i mange måneder framover. Selv kommenterer Kuo ifølge Macrumors.com, at Iphone X kommer til å være en «alvorlig mangelvare i en periode framover».

 

Les om:

Apple