Sterkt Apple-resultat

$$$: iPad endelig opp igjen (Foto: SixColors)

Sterkt Apple-resultat

iPad-salget har endelig tatt seg opp igjen, og Apple Pay kommer til Sverige, Danmark, Finland og... ?

Med en omsetning på $45.4 milliarder øker kassabeholdningen stadig, og har passert  $260 milliarder. AAPL-aksjen stiger til nye høyder.

Hele linja

Men det viktigste er vekst i omsetning og enheter på tvers av alle linjer. Også Apple Watch selger mer enn ondsinnet, selv om Apple ikke rapporterer direkte tall.

Det ble solgt 41.02 millioner iPhones, 11.4 millioner iPads, og 4.3 millioner Mac´er i Q3.

Også Apples digitale tjenester vokser, og ville som et eget selskap vært på Fortune topp 100-listen i USA. Det meldes om 185 millioner abonnementer på tjenester, inkludert Apple Music og iCloud.

Men utgiftene øker også, mest nevneverdig 3 milliarder dollar i kvartalet til forskning & utvikling. Et hovedsatsningsområde er AR og autonome systemer - sistnevnte muligens med tanke på selvkjørende kjøretøy.

Apple Pay

Den mest spennende nyheten som ble nevnt i forbifarten var lanseringen av Apple Pay i de nordiske landene Sverige, Danmark og Finland innen utgangen av året. Et sår i siden er selvfølgelig fraværet av Norge, men vi håper det var en forglemmelse? Vi får sette håp til at det finnes en «norsk» placeholder-nettside for Apple Pay, selv om den foreløpig er på engelsk. 

En fin grafisk oversikt over de ulike tallene finnes hos Six Colors.

Les om:

Apple