Swift Playgrounds i fem nye språk

SWIFT: Versjon 4 til høsten (Foto: Apple)

Swift Playgrounds på fem nye språk

iPad-appen for utvikling i undervisningsbruk går internasjonalt. For øvrig kan Apples Swift notere seg en sterk tiendeplass blant verdens mest populære programmeringsspråk.

Apples fremstøt for å lære unge og nybegynnere det selvutviklede programmeringsspråket Swift på iPad er appen Swift Playgrounds. Opprinnelig kun tilgjengelig på engelsk, men finnes nå på ytterligere fem verdensspråk.

Det er snakk om forenklet kinesisk, japansk, fransk, tysk og spansk (latinamerikansk). 

Lekegrind

Swift Playgrounds for iPad er gratis, og gir enkle leksjoner i grunnleggende prinsipper og konsepter innen programmering og utvikling. Appen har et grensesnitt som fokuserer på grafisk og visuell tilbakemelding i et spillaktig miljø, for å senke terskelen for oppstart.

Du finner Swift Playgrounds for iPad på AppStore her.

Ti på topp

Samtidig kan 9to5Mac melde at Apples selvutviklede arvtaker til ObjectiveC, Swift, har steget opp til tiende plass over verdens mest brukte utviklerspråk. Dette i henhold til TIOBE-listen. Men med tanke på det noe begrensede nedslagsfeltet (apper for iOS, MacOS og Linux) forventes det ingen dramatisk oppgang fremover.

Swift er fremdeles ungt, og for tiden tilgjengelig i versjon 3. Til høsten planlegges release av  versjon 4, men da med to kompilatorer siden den vil bryte koden med tidligere versjoner.

Du kan følge med på aktuell utviklingsstatus på egne evolusjonssider her. Du kan følge prosessen frem mot Swift v4 her.

Via Apple

Apple