Test Swift i nettleseren

ELEMENTÆRT: Swift møter Watson hos store blå (Foto: IBM).

Test Swift i nettleseren

IBM har klargjort en implementering av Apples nye programmeringsspråk Swift i en sandkasse som alle kan teste i nettleseren. 

IBMs Swift-demo eksekverer koden på en av IBMs servere, hvorpå resultatet vises i brukerens nettleser.

Apple oppfylte nettopp løftet om å gjøre det nye programmeringsspråket Swift tilgjengelig som åpen kildekode. 

Sesam, sesam

Det betyr at hele utviklermiljøet kan bidra med kode til prosjektet, og ikke minst også utvikle kompilatorer som gjør at man kan kjøre Swift-kode på andre plattformer. Swift kjører nå under OS X og har applikasjoner for OS X, IOS og Watchos som mål. En Linux-utgave er allerede klar, og i fremtiden vil Swift kunne brukes til å utvikle Windows-programmer.

IBM har trykket Swift til sitt bryst og benyttet språket helt siden lanseringen for halvannet år siden. Planen er å integrere Swift på serversiden tett opp mot IBMs Big Data-tjenester som Watson, med IOS-apper som front end.

IBM er såpass dedikert deltaker i Swift-prosjektet at de kjører den offisielle Swift.org hjemmeside på sine servere i Swift-kode. Dessuten har de også klargjort en sandkasse for prøvekjøring av Swift-kode i en helt ordinær nettleser - noe alle kan teste selv. 

Sandkasse

Og den obligatoriske første kodesnutten er selvfølgelig  print("Hello Swift!”) .

Test Swift-kode med diverse eksempler i IBMs sandkasse selv her.

Dette er en Linux-serverimplementering, men foreløpig ikke en fullverdig HTTP-server ennå. Begrensningene til sandkassen er som følger: 

--net=none --ulimit data=134217728:134217728 --ulimit locks=5:5 --ulimit fsize=13421 7728:134217728 --ulimit rss=134217728:134217728 --ulimit nproc=10:10 --ulimit cpu=6:6 -m 128M

Mer om Swift

En introduksjon til Swift som programmeringsspråk kan du finne hos Apple her.

Du kan høre en kort presentasjon av Swift innen IBM nedenfor, eller ved å klikke denne lenken til SoundCloud. Du kan lese mer om Swift hos IBM her.

Via IBM

Apple