Yr i medvind

APP: Over skyen er himlen alltid blå (Foto: Yr)

Yr i medvind

Værfavoritten Yr har fått seg en lenge etterlengtet ansiktsløfting, og beviser at det er gode argumenter for en brukeropplevelse man kun får gjennom en dedikert app.

Solen skinner på Yrs app i den nye utgaven, som grafisk er blitt  både mer tiltalende og intuitiv.

Men frykt ikke: Også meteorologer, værnerder og teknisk anlagte får fremdeles tilgang til grafer og tabeller. 

Sola skinner og jeg er så glad

Yr-appen er i prinsippet ikke oppdatert siden 2009, og det syntes. Lenge så det ut til at man hadde fått det for seg at app-utvikling var ut, og at alt nå skulle skje på nett. Heldigvis er appen nå sterkt tilbake, og den nye versjonen viser hvor flott opplevelse et dedikert produkt tilpasset plattformen kan gi. 

Man finner fremdeles den klassiske tabelloversikten over været fremover, og også de som var vant med å vri telefonen sideveis for å få et meteogram får fremdeles sitt. Visstnok er tilhengere av disse visningene veldig ihuga.

Sidescroller

Men primæropplevelsen er grafisk, og mer som å se ut av vinduet: Du ser sol og måne, skyer, regn og andre visuelle værfenomen. Og man kan scrolle sideveis for se hvordan dagen utvikler seg. Stilig!

Temperaturen er angitt i grader, med opplevd temperatur under. Varslet nedbør og vind er gjengitt noe mindre og også med tallverdier. Nedbør visualiseres, men ikke vind.

Også et lite sammendrag av utviklingen for dagen får man skriftlig i dagligtale, og også med en anbefaling for eksempel om å ta med seg en paraply dersom det skulle bli aktuelt. Mon tro om UV-varsel i fremtiden vil tipse om solbriller?

Det man kanskje kunne ha drømt om, dersom man bor ved kysten, er et oseanogram. Eller også en kartvisning slik at man kan se været for et område, for eksempel når man skal ut på reise.

Yr for iOS finnes på iTunes AppStore gratis her

Via Yr

Les om:

Apple