Apples beste kvartal noensinne

Apples beste kvartal noensinne

Apple presenterte onsdag rekordsalg av Iphone og Ipad. For Mac, gikk det imidlertid ikke like bra.

Onsdag kveld presenterte Apple sin nyeste kvartalsrapport. Til tross for et redusert Mac-salg, ble resultatet det beste i selskapets 37-år-gamle historie. Det skriver Computer Sweden.

Omsetningen i siste kvartal av 2012 var på 54,5 milliarder dollar, en økning på 18 prosent på årsbasis. Det skal da også nevnes at fjorårets tall inkluderte 14 ukers salg, i stedet for 13.

Overskuddet ligger på 13.8 milliarder dollar, sammenlignet med 13.06 milliarder dollar under samme periode året før. Det at overskuddet har økt har mye å gjøre med aksje-utbytte på 2,5 milliarder dollar under denne perioden.

I denne perioden ble det solgt 47,8 millioner eksemplarer av Iphone, noe som kan sammenlignes med den tidligere toppnoteringen på 37 millioner. På årsbasis er dette en vekst på 29 prosent. Med andre ord ser det ikke ut til å være noe sannhet bak alt skriveriet om at det har vært en ”redusert etterspørsel” etter Apples mobile enheter.

Det ble solgt 22.9 millioner eksemplarer Ipad, noe som også er en ny rekord. I samme kvartal året før, solgte Apple 15,4 millioner nettbrett. Salget har dermed økt med 48.7 prosent på ett år.

Mac-salget ser ikke ut til å ha samme suksess. Det ble solgt 4,1 millioner eksemplarer, sammenlignet med 5,2 millioner året før. Antagelig er det produksjonsproblemene til den nye Imac, som har mye av skylden for dette.

Salget av Apple TV økte med 60 prosent, til litt over to millioner solgte enheter.

Når det gjelder Ipod-salget, ble det solgt 22,9 millioner eksemplarer, noe som også er en ny rekord. Som vanlig er Ipod Touch den absolutt mest populære modellen.

Omsetningen til Itunes Store endte opp på 2,1 milliarder dollar, og her er det en økning på 23,5 prosent sammenlignet med året før.

- Vi er fornøyde over rekordomsetningen på mer enn 54 milliarder dollar og at vi har lykkes i å selge mer enn 75 millioner IOS-enheter i løpet av ett enkelt kvartal, sier Tim Cook.

Ifølge Apples prognoser for det kommende kvartalet, skal omsetningen ligge på 41-43 milliarder dollar, sammenlignet med 39,2 milliarder dollar for samme periode i 2012.

”Kassa” er nå oppe i 137,1 milliarder dollar. Det kan sammenlignes md 96,6 milliarder for et år siden.