Apples børsverdi stupte

Apples børsverdi stupte

Apples aksjer falt i går med over seks prosent. Analytikere er usikre på hvorfor.

Under gårsdagens aksjehandel falt Apples aksjer med hele 6,43 prosent og endte på 538,79 dollar. Dette er Apples største verdiminskning på fire år, og analytikerne klør seg nå i hodet og prøver å finne ut hvorfor Apple-aksjen har falt med nesten 200 dollar siden september. Det skriver Computerworlds nyhetstjeneste.

Apples salg er bedre enn noensinne, og er det er spådd at selskapet kommer til selge 45 millioner Iphone 5 i løpet i dette kvartal. Ipad-salget er også forventet å gjøre det bedre enn noensinne.

I går falt Apples børsverdi med 34.9 milliarder dollar. Det er mer enn både Dell og HPs respektive børsverdi.

Ifølge Gene Munster fra analyseselskapet Piper Jaffray, kan en av årsakene til fallet skyldes en misforstått artikkel i den taiwanske finansavisen Digitimes i går. Artikkelen antydet at etterspørselen etter Iphone 5 vil falle etter dette kvartalet. Munster tror ikke det kommer til å skje.

John Bright fra analyseselskapet Avondale Partners tror problemet kan være at Apple er et ”to-produkts-selskap”. Et problem med ett av produktene kan føre til at Apples omsetning og fortjeneste påvirkes vesentlig. For eksempel har Android nylig vokst mye raskere enn Iphone.

Det er mange som tror at Apple vi ssette salgsrekord i dette kvartalet, og flere analytikere tror at akkurat nå er et bra tidspunkt å kjøpe Apple-aksjer.