- Apples glansdager kan være over

- Apples glansdager kan være over

En tidligere toppleder i Microsoft hevder at Apple ikke lenger har det lederskapet som kreves for å opprettholde sin markedsposisjon.

I en artikkel i Forbes Magazine hevder tidligere Microsoft-sjef, Bob Herbold, at Apples glansdager kan være over.

Han mener Apple nå savner både den visjonen og lederskapet som selskapet en gang hadde.

- Apple kan overaske i løpet av de neste seks til ni månedene, men på den andre siden tror jeg aksjemarkedet viser at selskapet ikke lenger har et sterkt lederskap. Apple kommer fortsatt til å være stort, men Apple-æraen kan nærme seg slutten, skriver Herbold.

Savner Steve

I artikkelen sier at et sterkt selskap må ha tre kvaliteter i sitt lederskap:

En leder med et dypt personlig engasjement, som er involvert ned til minste detalj og en modig leder som ikke er redd for å stå opp og lede både sine ansatte og kunder.

Ifølge Herbold, var Steve Jobs den ultimate visjonære lederen, noe som reflekterte både på Apples produkter og blant selskapets kunder.

Reduserte marginer

Tidligere denne måneden falt Apples aksjer til 420,05 dollar. Dette er den laveste noteringen siden januar 2012.

Siden den gang har aksjen hentet seg inn igjen, og sto i går på 461,14 dollar, men er fortsatt langt fra toppen på over 700 dollar (i fjor).

Flere analytikere har denne uken spådd at Apples salg vil nå et rekordnivå i neste kvartalsrapport, men vekstresultatet vil bli det laveste siden 2003 på grunn av reduserte marginer.