PRISVERDIG: Konferansier Michael Oreld og Rahul Prasanna Kumar, som tok i mot ehelse-prisen på vegne av Oslo Universitetssykehus.

PRISVERDIG: Konferansier Michael Oreld og Rahul Prasanna Kumar, som tok i mot ehelse-prisen på vegne av Oslo Universitetssykehus.

AR-prosjekt vant Ehelse-prisen

Oslo Universitetssykehus vant årets Ehelse-pris i regi av Computerworld.

Det var etter den årlige it-helsekonferansen Healthworld på Oslo kongressenter at Ehelse-prisen i år ble delt - det skjedde på puben Internasjonalen hvor mange av konferansedeltakerne var samlet etter konferansen i regi av Computerworld, som står bak Healthworld. 

Juryen har i år bestått av redaksjonen i Computerworld og de skrev i sin begrunnelse at det i år har det vært mange gode kandidater til i å vinne Ehelse-prisen og at det var et bredt spekter av nominerte.

Juryen trakk frem prosjekter som SamKad i regi av Oslo kommune, appen Tryggi fra blant andre Telenor, samt Prosjektet for medikamentell kreftbehandling i Helse Sør-Øst  - som sterke kandidater.

"Alle disse tre prosjektene var blant de fire finalistene til årets ehelse-pris og får herved hederlig omtale av Computerworld. Gratulerer", heter det i juryens begrunnelse.

Vinneren

Vinneren av årets Ehelsepris ble imidlertid Intervensjonssenteret ved Oslo Universitetssykehus – Rikshospitalet for løsningen HoloViz de har utviklet sammen med Sopra Steria.

HoloViz-prosjektet har gjennom bruk av såkalt ”Mixed Reality”-teknologi med HoloLens fra Microsoft, klart å visualisere og faktisk gjengi medisinske bilder av organer tredimensjonalt – og således gjenspeiler organenes reelle dybde og omfang. Det betyr at bilder av tredimensjonale organer eller personer knyttes opp til den virkelige verden og skaper interaksjon mellom den fysiske og virtuelle verden. Dermed kan norske kirurger bruke hologram for å planlegge operasjoner.

Det var forsker Rahul Prasanna Kumar ved Oslo Universitetssykehus som tok i mot prisen.

AR-prosjektet på intervensjonssenteret er finansiert med midler fra Helse Sør-Øst.