Arbeidsjern for store og små

Arbeidsjern for store og små

Fujitsu Siemens har komplettert sin Celsius-serie med tre nye arbeidsstasjoner og har dermed tilbud fra pulten til datarommet.
Lavt energiforbruk, blyfrie hovedkort og gjenbrukbare deler er en del av argumentasjonen for at du skal velge Fujitsu Siemens som leverandør av arbeidsstasjoner. Ergonomi og "det siste av det siste" er andre.

Arbeidsstasjoner blir mer og mer baserte på standard komponenter. Da gjelder det å pakke dem inn på den måten markedet blir mest fristet av. De nye Celsius-modellene er både lekre å se på og spenner fra bordmodellen K330 med siste versjon Pentium 4-teknologi til tungvekterne R630 med to 64-bit Xeon prosessorer med hyperthreading og V810 med doble AMD Opteron 64-bit prosessorer.

Det grønne viser seg også i at bedre nedkjøling slik at Celsius skal være blant de mest stillegående på markedet. På grafikksiden er grafikkporten AGP skiftet ut med PCI Express og nye Open GL grafikkort fra hovedsaklig Nvidia, men også ATI.

Masse ram

De største modellene kan by på inntil 32 gigabyte minne med fire gigabyte-moduler. Som i dag er skamløst dyre. Prisforskjellen mellom 16 og 32 gigabyte minne er omtrent 100.000 kroner. Det har BMW og Daimler-Benz råd til, men det spørs om norske forskere har sånne budsjetter.

For her på berget er det forskning, medisin, ingeniørbedrifter og arkitektkontorer som tar unna arbeidsstasjoner fra Fujitsu Siemens. Rundt 2.000 tyskproduserte kraftpakker ble levert i siste regnskapsår, noe som gir Fujitsu Siemens en markedsandel på omtrent 20 prosent i Norge.