Årets morsomste datakatastrofer

Årets morsomste datakatastrofer

Hørt om kakerlakkene som brukte harddisken som bosted? Her er ti utrolige historier.

En svart skjerm eller en datakræsj kan gi oss frysninger. Er min siste tekst tapt? Hva med dokumentet jeg ikke har lagret? Hva skjer med dagboka når usb-pluggen henger seg?

 

Åndsverk er i økende grad avhengig av datalagringssystemer. Om det er jobb, fritid eller annet kreativt arbeid, de færreste synes det er gøy å miste noe de har brukt mye tid på.

Datarekonstruksjonsselskapet Ontrack får hvert år tusenvis av henvendelser fra desperate kunder som har dummet seg ut med pc-en sin eller vært svært uheldige.

 

Selskapet samler hvert år de morsomste og mest utrolige historier. I år varter de opp med hammerslag på pcer, usb-plugger som hundemat, og ikke minst kakkerlakker.

 

Her er Ontracks "Top Ten Data Disaster league", i stigende rekkefølge med den største karamellen til slutt. Alle historier har en lykkelig slutt, der dataene lar seg redde.

 

10. En nesten ferdig doktorgradavhangling gikk forsvant da en dårlig strømforsyning slo av pc-en og ødela usb flash-brikken.

 

9. En kvinne omorganiserte leiligheten da statue på fem kilo falt på hennes bærbare. På pc-en var det lagret en bok med fem års arbeid og illustrasjoner over 150 års ættegransking.

 

8. En mann fjernet alle bilder av barnet sitt fra første leveår, ved å klikke på feil knapp. Kona truet med skilsmisse hvis han ikke fikk tilbake bildene.

 

7. En hund fikk tak i en minneplugg og tygget på den som om det var et leketøy.

 

6. En mann prøvde selv å rekonstruere data på maskinen sin. Halvveis fant han ut at dette ble for vanskelig. Maskinen ble sendt til eksperter stykkevis og delt.

 

5. En klokkemaker fikk systemkræsj. All klokkedesign ble ødelagt.

 

4. Mens Ontrack holdt på å rekonstruere en multi-drive RAID, viste det seg at en av diskene var borte. Kunden hadde kastet den, og etter egne sikkerhetsrutiner boret hull i den.

 

3. Talentspeidere for et profesjonelt baseball-lag i USA hadde all informasjon lagret på bærbare pc-er. Under transport ble pc-ene ødelagt, og opplysningene om de nye talentene forsvant.

 

2. En frustrert forfatter gikk til angrep på datamaskinen med en hammer. Da maskinen ble levert hos Ontrack var merkene av hammerslagene godt synlige over hele boksen.

 

1. Et selskap prøvde å ta vare på informasjon ved å sette en gammel pc i et lagringshus. Da pc-en ankom Ontrack hadde den stått på lager i nesten ti år. Da boksen ble åpnet fant man restene av hundrevis av kakerlakker som hadde brukt pc-en som bosted.

 

Kilde: Ontrack