Arrestert for trojaner

Arrestert for trojaner

Politiet på Taiwan har arrestert en 30 år gammel dataingeniør som er siktet for å ha skrevet trojaner-programmet Peep.exe.
En trojaner er et program som holder seg skjult på en datamaskin og utfører uønskede handlinger, som for eksempel å åpne maskinen for kontroll utenfra. Ifølge IDG News Taipei er det nettopp hva Peep.exe gjør. Programmet skal ha blitt brukt av kinesiske crackere til å angripe datamaskiner på Taiwan ifølge en pressemelding fra taiwans kriminaletterforskingsorgan.

Peep.exe er kinesiskspråklig og kjent under flere navn og skal ha blitt distribuert av den tiltalte dataingeniøren via internett til crackere i Kina. De skal ha forkledd programmet som et lite spill som så er blitt spredt på tusenvis av pc-er i Taiwan.

Det skal finnes minst to hovedversjoner av trojaneren. Den første fanger opp tastetrykk slik at passord og annen informasjon er blitt overført til den som sendte ut trojaneren. Den andre versjonen er kraftigere og lar en utenforstående ta full kontroll over datamaskinen, inkludert å kunne kjøre applikasjoner, overføre filer og endre registeret til Windows.