Arrow ECS tilbyr hacker-kurs

Arrow ECS tilbyr "hacker-kurs"

Arrow ECS allierer seg med EC-Council. Det betyr nye sikkerhetssertifiseringer, blant annet som Certified Ethical Hacker.

Veksten i datakriminalitet skjerper behovet for og etterspørselen etter ulike sikkerhetstiltak. Et eksempel på dette er opplæring og kurs, noe Arrow ECS nå satser på. Målgruppen for denne satsingen er ment å være sikkerhetsressursene i et firma.

Blir partner

Selskapet har alliert seg med den europeiske sikkerhetsaktøren EC-Council, en medlemsbasert sikkerhetsorganisasjon som tilbyr sertifiseringer og kurs innen sikkerhet og elektronisk handel. Organisasjonen eier og utvikler 16 sikkerhetssertifiseringer, deriblant Certified Ethical Hacker (CEH), Computer Hacking Forensics Investigator (CHFI) og EC-Council Certified Security Analyst (ECSA).

Hacker-verktøy

Med den nyervervede statusen som Platinum-partner skal Arrow ECS tilby sikkerhetssertifiseringer i 13 europeiske land, deriblant de nordiske. Ett av kursene, Certified Ethical Hacker (CEH), er ett eksempel på kurs som skal skjerpe kursdeltakernes kunnskaper om sikkerhet nettopp ved å ta utgangspunkt i verktøyene som hackerne benytter seg av.

- Dette er spesielle kurs som er rettet mot en sikkerhetssertifisering. Vi benytter oss av verktøyene hackerne bruker slik at kursdeltakerne kan lære hvordan de kan sikre egne nettverk, forklarer Cathrine Rosén Olsen i Arrow ECS til IT-Bransjen.

Oppstart i februar

Rosén Olsen sier arbeidet med sertifiseringene nå er i en startfase, og at kursstart vil være i begynnelsen av februar.

- Hvem tror du vil melde seg på slike kurs?

- Det kan være både forhandlere og sluttkunder. For sluttkunden er dette spesielt interessant, fortsetter Rosén Olsen og trekker frem både kommuner og bedrifter som eksempler på potensielle kursdeltakere.