Asia redder Intel

Sterkt salg i Asia sørget for en pen kvartalsomsetning for prosessorgiganten. Men resultatet er dårligere enn i forrige kvartal.

Intels tredje kvartal ga en omsetning på 9,96 milliarder dollar, som tilsvarer en vekst på 18 prosent målt mot samme periode i fjor. Det var rekordsalg av mikroprosessorer, brikkesett, trådløskomponenter og komponenter til bærbare maskiner.

 

Derimot falt salget av hovedkort, opplyser Intel i en  pressemelding. Størst vekst var det i Asia. Kina er i ferd med å innhente Japan og bli verdens nest største kjøper av pc-er, melder Intel.

 

Det asiatiske markedet vokste med hele 28 prosent, mens Europa og Amerika hadde en vekst på moderate 6 prosent fra år til år.

 

Nettoresultatet var 2 millarder dollar, som er opp 5 prosent i forhold til samme kvartal i 2004, men ned 2 prosent målt mot forrige kvartal i inneværende regnskapsår.

 

Innebakt i resultatet ligger kostnader på 140 millioner dollar i forbindelse med et juridisk forlik. En mer omfattende redegjørelse for Intels kvartalstall finner du her.