Asono utvider i Asia og Norge

Asono utvider i Asia og Norge

Det norske mp3-selskapet åpner kontor i Sør-Korea og ansetter tidligere Sony-sjef Tom Greni.

Det norske mp3-selskapet åpner kontor i Sør-Korea og ansetter tidligere Sony-sjef Tom Greni.

For å bedre kontroll med utviklingen og ytterligere styrke organisasjonen har Asono åpnet kontor i Seoul, Korea.

- Hovedgrunnen er at vi i Seoul er nær vår produksjon, produktutviklingen og kvalitetskontroll. Vi har ikke åpnet for salg i Asia enda, men på sikt er det interessante markeder der. Særlig i Japan er de svært opptatt av design og kvalitet, som er viktige deler av vårt markedskonsept, sier Lars Elstad, markedsansvarlig i Asono, til Computerworld.no

Det Oslo-baserte selskapet Asono har opplevd sterk vekst de siste årene, og ser lyst på fremtiden innenfor elektronikkbransjen. Nye produktområder er under utvikling samtidig som eksisterende produktområder styrkes.

Vekst i Danmark

- Ja, vi er positive. I år har det vært bra og vi regner med en bra avslutning av året. I neste år forventer vi ytterligere vekst, sier Elstad.

Under juletreet håper han på mange Asono-pakker. Med dette formål kommer selskapet med en rekke nye, billige produkter. Selskapet allerede lasert AB 300, en musikkspiller med 512 MB minne for bare 549 kroner.

- Vi satser først og fremst på det skandinaviske markedet, som vi anser som hjemmemarkedet vårt. Særlig i Danmark tror vi på sterk vekst. Neste år håper vi å selge i flere europeiske land, men vi ser også på mulighetene i USA, sier Elstad.

Styrkes på hjemmebane

For å styrke organisasjonen i hjemmemarkedet er tidligere leder for Sony Norge og Danmark, Tom Greni, hentet inn til selskapet. Tom Greni vil i all hovedsak jobbe med strategisk utvikling av selskapet. Asono er veldig fornøyd med å få inn en slik ressurs som det Greni representerer.

Asono vil i tiden frem mot jul lansere nye produkter innenfor MP3, så vel som nye produktområder, og ser frem mot et hyggelig salg i fjerde kvartal, ifølge meldingen.

Les også: Norsk mp3-spiller tar opp kampen med Ipod