Aspiro får ny medeier

Aspiro får ny medeier

Platekompaniet selger sine aksjer i Wimp Music AS og går inn på eiersiden i Aspiro.

Platekompaniet tar en eierandel i Aspiro på 6,5 prosent, etter at partene har signert en avtale seg i mellom i dag. Platekompaniet selger sine aksjer i datterselskapet Wmp Music AS, mot eierandelen i Aspiro AB. Norske Wimp blir dermed et heleid Aspiro-selskap, mens Platekompaniet får muligheten til å delta i Aspiros internasjonale ekspansjon.

Aspiro finansierer oppkjøpet ved en emisjon med oppgjør i aksjer, tilsvarende om lag 16 millioner svenske kroner.

- Platekompaniet og Aspiro har samarbeidet tett og godt om WiMP i Norge i over to år. Vi har blitt overbevist om at streaming er fremtidens måte å konsumere musikk på, og at WiMP kan oppnå svært gode resultater i mange markeder. Ved å ta hvert enkelt musikkmarked på alvor, samtidig som man går for en multinasjonal satsning som sikrer tilstrekkelig stordriftsfordeler, ser vi muligheten til å skape markedets beste musikktjeneste. Vi har derfor valgt å gå inn på eiersiden i Aspiro. Platekompaniet fortsetter også som tidligere å være en viktig del av WiMP-redaksjonen, sier Rolf Presthus, administrerende direktør i Platekompaniet i en presseuttalelse.

Oppkjøpet betyr at Aspiro får fullstendig kontroll over musikktjenesten WiMP på samtlige markeder, samt konsoliderer inn alle inntekter generert av WiMP.

Aspiro forventer at avtalen er gjennomført innen den 31 oktober.