Asus lanserer PadFone Infinity

Asus lanserer PadFone Infinity

5-tommers telefon med full HD og nettbrett ved siden av.

PadFone fra Asus er et annerledes mobilprodukt. Det er en noe underlig kombinasjon av telefon, nettbrett og ultraportabel pc, som Asus har fått til å fungere relativt bra. Da vi testet den første modellen i august fjor konkluderte vi på følgende vis:

PadFone var for så vidt ikke veldig spennende som telefon, eller nettbrett for den saks skyld. Som en liten mini Android-pc var den egentlig litt stor og klumpete. Likevel var det noe med kombinasjonen av alle disse elementene som fenget. Totalpakken var kul, selv om hver av delene for seg var til dels ganske middels.

Det er ikke lenge siden PadFone 2 ble tilgjengelig her i Norge, men nå har Asus likevel valgt å lansere enda en modell kalt PadFone Infinity. I tillegg har de avduket en helt ny enhet kalt FonePad. De to produktene ble introdusert på Mobile World Congress-messen som arrangeres i Barcelona til og med den 28. februar.

PadFone Infinity

Men forgjengeren PadFone 2 kom med en 4,7-tommers skjerm, er PadFone Infinity utstyrt med en 5-tommers skjerm. Oppløsningen på nykommeren er også høyere, 1280x720 mot 1920x1080 piksler, hvilket må sies å være en vesentlig oppgradering. Det betyr naturligvis at PadFone Infinity viser bilder i en full HD-oppløsning. Den tilhørende nettbrettdokkingen har også 1080p-skjerm.

Ellers er telefonen utstyrt med en firekjerners Qualcomm Snapdragon 600-prosessor på 1,7 GHz - dette er samme prosessor som brukes også i HTCs nye One-telefon, som ble introdusert i forkant av MWC-messen. Den kommer med 2 GB arbeidsminne og enten 32 GB eller 64 GB lagringsplass. Det følger også med et med et abonnement på Asus egen skylagringstjeneste, hvor du får 50 gigabyte til rådighet.

Telefonen har et 2400 mAh-batteri, hvilket kan levere 19 timer med batteritid på 3G-samtaler, 6,5 timer med surfing og 9 timer videoavspilling, ifølge IDG News. Det er lengre batteritider når koblet til nettbrettdokkingen, hvor det sitter et 5000 mAh-batteri.

Det finnes et 13-megapiksel kamera på baksiden og et 2-megapiksel kamera foran, og er dessuten støtte for både NFC og LTE. Operativsystemet er for øvrig Android 4.2 Jelly Bean.

Produktet skal være tilgjengelig i Europa fra april, og prisen vil ligge på 999 euro for både telefon og nettbrett, hvilket er omlag 7500 kroner. Det gjenstår å se hva den endelige norske prisen blir.

FonePad

Asus har som nevnt også avduket FonePad, som er et 7-tommers nettbrett som også fungerer som en telefon. Enheten går rett inn i kategorien med produkter kalt "phablets", hvor man blant annet finner Samsungs Galaxy Note II-produkter. Størrelsen gjør den imidlertid mer til et vanlig nettbrett som Google Nexus 7.

Skjermen til FonePad har en oppløsning på 1280x800 piksler. Elllers kommer den med en Intel Atom Z2420-prosessor på 1,2 GHz samt 8 GB eller 16 GB lagringsplass (som kan utvides med minnekort). Nettbrett-telefonen har kun støtte for 3G, ikke 4G som PadFone Infinity. Den blir tilgjengelig i Europa en gang i april til en startpris på 219 euro, rundt 1650 kroner.