Ateas danske direktør siktet i bestikkelsessaken

SIKTET: Den danske Atea-direktøren Morten Felding skal være blant de 13 siktede i korrupsjonssaken mot it-selskapet. (Foto: Atea) 

Ateas danske direktør siktet i korrupsjonssaken

Morten Felding er blant de siktede i saken om bestikkelse i Region Sjælland.

Tirsdag forrige uke ble Atea Danmark kontaktet av det danske politiet ettersom to av it-selskapets kunder i offentlig sektor skal ha mottatt bestikkelser i form av reiser og hotellopphold i henholdsvis Dubai og USA.

Nå skal direktøren i Atea Danmark ha stått frem og fortalte at også hans navn figurerer blant de 13 personene som er siktet i saken. 

I en pressemelding fra Atea fremgår det at siktelsen mot direktøren bygger på at han ifølge politiet ikke har grepet "raskere og hardere" inn overfor en reise til Dubai. Dette melder Computerworld Danmark. 

Dubai-turen

Av de i alt 13 siktede ble seks personer varetektsfengslet i forrige uke. Ifølge den danske avisen understreker Atea at ingen i selskapets ledelse er blant de varetektsfengslede.

På turen til Dubai deltok i alt fem personer. En fra rikspolitiet, en fra Region Sjælland og tre (nå tidligere medarbeidere) fra Atea.

Da Felding ble kjent med turen satte han etter eget utsagn en stopper for den daværende praksisen og skjerpet Ateas regler på området. 

– På daværende tidspunkt forstod jeg ikke omfanget av saken. Jeg handlet ut fra en overbevisning om at jeg ryddet opp, og tok grep overfor dårlig praksis som omhandlet tidligere medarbeidere som ikke lenger er her, sier han.

Atea