HP involvert i Atea-bestikkelsene

ETTERFORSKES: Selv om ikke Meg Whitman er beskyldt for å drive med korrupsjon, er firmaet hun driver nå dratt inn i den danske Atea-saken. (Pressefoto)

HP involvert i Atea-bestikkelsene

To tidligere medarbeidere i Region Sjælland har deltatt på reiser arrangert av HP. Politiet undersøker nå reiseutgiftene for regionens medarbeidere. HP er dermed trukket inn i en av de største bestikkelsessakene i dansk IT-bransje.

It-giganten HP trekkes nå inn i politiets etterforskning av bestikkelsessaken der ansatte fra Atea og 3A-it er mistenkt for å ha bestukket tidligere medarbeidere i Region Sjælland. Dette skriver danske Computerworld.

Flere turer

Avisen Berlingske skriver at Atea i mange år skal ha vært en sentral partner for HP, og at de tidligere medarbeiderne i regionen skal ha deltatt på flere reiser i Ateas regi. 

Ledelsen i Region Sjælland skal ha opplyst til avisen at politiet etterforsker omstendighetene rundt en rekke invitasjons-reiser der HP skal ha stått som vert.

I alt skal det dreie seg om seks HP-turer til USA i perioden fra 2010 til 2014, der ansatte i Region Sjællands it-avdeling har vært invitert. Fem av turene gikk til Las Vegas, der HP årlig holder et større arrangement. 

På fem av de seks reisene skal to regionsmedarbeidere, som i dag er siktet i Atea-saken, ha deltatt.

Les om:

Atea