It-sjefen i Region Sjælland er oppsagt

SPARKET: It-sjefen i Region Sjælland skal ha blitt sagt opp etter å ha dratt med seg flere medarbeidere i bestikkelses-saken. (Illustrasjonsfoto)

It-sjef i Region Sjælland er oppsagt

Den tidligere it-sjefen i Region Sjælland skal ha blitt avskjediget for å ha dratt med seg kolleger inn i bestikkelse-saken. 

It-sjefen i Region Sjælland er bortvist av regionens it-direktør. Dette melder den danske avisen Børsen

Avskjedigelsen kommer som følge av den ansattes forbindelse med bestikkelse-saken der en rekke høytstående it-folk i Region Sjælland, Rikspolitiet, Atea og 3A-it, er involvert. 

Grovt misligholdt

Ifølge Børsen skal it-direktøren i Region Sjælland, Per Buchwaldt, for to måneder siden ha skrevet et brev og forklart it-sjefen at han «grovt har misligholdt» sin stilling som it-sjef.

It-direktøren skal i brevet beskylde it-sjefen for å ha gått langt over grensen ved å ha mottatt gaver og andre fordeler, og for å ikke ha møtt på jobb i perioden han satt varetekstfengslet. Dette er ifølge avisen noe it-direktøren skal betegne som en "vesentlig misligholdelse" av it-sjefens kontrakt. 

Buchwaldt begrunner den endelige avskjedigelsen med at it-sjefen skal ha dratt med seg flere av sine kolleger inn i saken. Dette skal ifølge Computerworld Danmark dreie seg om fem personer, som alle er siktet i saken, og som fortsatt skal være ansatt i regionen.  

Les om:

Atea