SATSER: Atea Norge, her ved administrerende direktør Michael Jacobs, satser på databaser og dataanalyse gjennom sine oppkjøp det siste året. (Foto: Atea pressefoto)

Positiv kvartalsrapport fra Atea

Atea Norge med omsetningsvekst på en halv milliard i første kvartal. I Danmark derimot bærer det fortsatt preg av bestikkelse-saken.

Publisert Sist oppdatert

Første kvartal preges av høy digitaliseringstakt i offentlig sektor og stor etterspørsel etter tjenester innenfor dataanalyse og innsikt. Stadig flere virksomheter ser verdien av datadrevet utvikling. I tillegg fortsetter Atea Norge å investere i kompetanseløft og rekruttering for å møte behovene i markedet. Det skriver Atea Norge i en pressemelding.

Begge sektorer

I første kvartal er det et merkbart temposkifte innenfor digitalisering i både offentlig- og privat sektor:

– Det er spesielt gledelig å se at statlige- og kommunale virksomheter nå gjør store investeringer for å effektivisere, forenkle og forbedre tjenester for innbyggerne. Dette skjer innen mange spennende sektorer, som helse- og omsorg, skole og samferdsel. Vi ser en tilsvarende trend i privat sektor hvor effektivisering, automatisering og innovasjon står sentralt, sier Michael Jacobs, adm. direktør i Atea Norge, i en melding fra selskapet.

Blant store avtaler landet i første kvartal er flere helseforetak, NMBU, Skatt, Finans Norge og flere fylkeskommuner.

Datadrevet

I takt med markedsendringer drevet frem av teknologi, fortsetter Atea Norge å bygge kompetanse for å møte kundenes behov.

– Norge er «utsolgt» for digital kompetanse og det er derfor viktig at Atea, som storaktør, utvikler dette for å hjelpe våre kunder, sier Jacobs.

Han mener at enhver virksomhet i dag må være datadrevet for å lykkes, og sier at de også i dette kvartalet har opplevd økt etterspørsel etter rådgivning på dette forretningsområdet.

– Vi har derfor både investert i interne kunnskapsløft og hentet flere flinke folk med bakgrunn innen innsikt, analyse og skytjenester. Vi har en ambisjon om å doble antall ansatte som jobber med dette feltet, fra 100 til 200, sier han i meldingen.

Sånn er det ikke i Atea Danmark. 

Ringvirkninger

Mens omsetningen i det norske markedet økte med 28,5 prosent til 2.442 milliarder kr mot foregående kvartal i 2018, er det ikke like positive tall og vise til i Danmark.

Der sliter de fortsatt med ringvirkningene etter korrupsjonssaken i 2015

Atea Danmark kom ut av første kvartal med et flammende underskudd på driften, på 20 millioner kroner, skriver Computerworld Danmark.

Det skal i følge vår søsteravis tilsvare en nedgang på ikke mindre enn 139 prosent i forhold til samme kvartal i fjor. Da landet de på et underskudd på åtte millioner kroner.