SIKTET: Den danske Atea-direktøren Morten Felding er blant de 13 siktede i korrupsjonssaken mot it-selskapet. (Pressefoto: Atea)

Trapper opp etterforskningen i Atea-saken

Nå begynner andre halvdel av etterforskningen i smøre-skandalen. Ifølge danske medier skal det fortsatt være 13 siktede i saken. 

Publisert Sist oppdatert

Danmarks svar på økokrim vil nå trappe opp etterforskningen av den mye omtalte korrupsjonssaken. Dette melder Computerworld Danmark

I juni ble det kjent at 13 personer fra Region Sjælland, Rikspolitiet, Atea og 3A-it ble siktet for å ha gitt og mottatt smøring for mer enn en million kroner. Det skal blant annet dreie seg om bestikkelser i form av reiser og hotellopphold i henholdsvis Dubai og USA. Av de 13 siktede ble seks personer varetektsfengslet. 

Fortsatt siktet

Status nå skal være at samtlige av de 13 siktelsene fortsatt er opprettholdt, mens det danske økokrim analyserer et stort materiale som ble beslaglagt i forbindelse med arrestasjonene som skjedde i juni.

Ifølge vår søsteravis skal økokrim (eller Bagmandspolitiet, som det heter i Danmark) være tilbakeholdne med å gi detaljer om etterforskningen, men anklageren i saken skal tidligere ha antydet at det kan være flere siktelser på vei mot personer og offentlige institusjoner.

Forskjellige versjoner

To av de siktede i saken, Ateas danske direktør Morten Felding og direktør Peter Trans fra 3A-it, har underveis gått frem i pressen for å gi deres forskjellige versjoner av saken.

I en pressemelding utsendt av Atea tidligere i sommer fremgikk det at siktelsen mot direktøren bygger på at han ifølge politiet ikke har grepet "raskere og hardere" inn overfor en reise til Dubai.

Felding skal ifølge den danske avisen ha erkjent at han etter kort tid etter sin tiltredelse i jobben ble informert om Ateas forretningsmetoder, og at han skal ha funnet dette på kant med straffeloven. Peter Trans på sin side mener at det ikke er grunnlag for beskyldningen om bestikkelse.  Inntil videre har saken hatt størst konsekvenser for Atea som har opplevd at saken har ført til at kunder har utsatt eller annulert bestillinger, skriver danske Computerworld. Blir de korrupsjons-siktede Atea-ansatte dømt for bestikkelse risikerer selskapet å miste offentlige it-kontrakter i hele EU.