ATI sliter med salget

Grafikk-kort-produsenten ATI rapporterer om tap i sitt fjerde kvartal.

Selskapet omsatte for 470 millioner dollar, og fikk et nettoresultat på minus 170 millioner dollar. Resultatene er i tråd med forventningene etter at selskapet i august informerte om at de kuttet sine salgsforventninger.

De dystre økonomiske resultatene dempes noe av ATIs forventninger til sitt første kvartal, hvor selskapet forventer en omsetningsvekst på 15 prosent.

Totalt i finansåret 2005 omsatte selskapet for 2,22 milliarder dollar. Det var en økning på 11 prosent i forhold til året før. Nettoresultatet havnet på 17 millioner dollar. Året før hadde ATI et resultat på 205 millioner dollar.

Lavere priser

ATI forklarer det dårlige fjerdekvartalssalget med lavere salg i pc-segmentet, som står for rundt 80 prosent av omsetningen.

Selskapet opplevde også lavere salg av "entusiast"-produkter i detaljkanalen. Dette, kombinert med lavere salgspriser, førte til omsetningsfallet, ifølge selskapet.

Selv om salget til desktopmarkedet falt, opplevde selskapet en økning i salget av integrerte grafikksystemer for bærbare pc-er, nærmere bestemt 60 prosent.