Av og til er 13 millimeter nok

Av og til er 13 millimeter nok

ÅRETS BESTE PRODUKTER: Motorola har med god grunn fått mye kjeft for sine klumpete produkter. Nå slår de tilbake med V3 - verdens tynneste og vakreste mobiltelefon.
Anne Grete Preus har selvfølgelig rett i at av og til er én millimeter nok, men Motorola har klart det med 13 små millimeter, og har laget mobilbransjens nye designikon. Computerworld har som første avis i Norge fått teste vidunderet.

Motorola var den første mobilprodusenten som lagde foldetelefoner. I dag har resten av bransjen, selv sinkene i Nokia, tatt etter Motorolas designoppskrift. Men den amerikanske mobilgiganten vil med den nye V3 bevise at de fortsatt er konger når det gjelder smakfull og nyvinnende mobildesign.

For det er meget imponerende det Motorolas utviklere har fått til. Skjermsiden av telefonen er kun fem millimeter tykk. Hoveddisplayet på 34.8 x 43.5 millimeter takler ni linjer med tekst. Bilder blir virkelig skarpe med 176 x 220 piksler. Men det morsomme er at på den andre siden har Motorola plassert et minidisplay på 96 x 80 piksler.

Har ikke edge

Når den er så liten i størrelse (kun 98 x 53 x 13,9 millimeter) er det bra at Motorola V3 har gode og store taster. Når det blir mørkt lyser disse tastene automatisk opp med et fluoriserende blått lys. Vekta på dingsen er kun 95 gram.

Motorola V3 kan brukes på det meste av kloden ettersom den har gsm 850, 900, 1800 og 1900. Du kan selvfølgelig bruke sms og mms, men det er ogsdå kjekt at den takler Insant Messaging (Wireless Village). Epost kan du ta ned via Pop3, SMTP, eller IMAP45. Til videoavspilling benyttes

MPEG4. Dersom du vil, har du også radioteknologien Bluetooth til å kommunisere med andre enheter, eksempelvis pc-en din. Du kan også bruke mini usb-utgangen til dette. For forretningsfolk med mange kontakter er det greit å vite at du kan lagre 1.000 adresser på telefonen.

Med et 680 mAh Li-ion-batteri er taletiden opp til 6,5 timer. Standbytiden er rundt 290 timer.

Motorola benytter gprs på V3-modellen. Hvorfor de ikke har satset på edge er underlig, men Sophia Lindgren i Motorolas nordiske organisasjon i Stockholm sier til Computerworld at dette vil komme på oppfølgertelefonen. Sannsynligvis vil lanseringen av denne skje neste høst.

Toppkarakter

Motorola V3 leveres i en lekker aluminiumskasse. I kassen er det også med en lekker skinnveske som du kan feste i beltet, samt en nøkkelring. Telefonen kommer aldri til å bli en telefon for de store folkemassene. Til det er den for dyr, med en pris på 4.810 kroner (uten subsidier fra mobiloperatøren eller abonnement).

Det oser eksklusivitet og eleganse når du har en V3 i handa. Jålebukker, direktører høyt på strå og designinteresserte kvinner vil uten tvil falle for det nye ikonet.

Selv om Motorola V3 ikke har edge, gir jeg den likevel seks av seks mulige poeng. Jeg har skrevet om mobiltelefoni siden 1992, men jeg har aldri opplevd et mer spennende og lekkert mobilprodukt enn Motorola V3.