Avgangselever må dele skolebøkene

Avgangselever må dele skolebøkene

Trenger vi egentlg bøker i skolen? Rektor Frode Germeten mener det er bedre med skjerm.
Rektor Frode Germeten mener den offentlige ungdomsskolen er så fremtidsrettet at det blir feil å kjøpe inn så mange bøker at alle får hver sin bok i alle fag, skriver VG Nett.

Den flunkende nye skolen på Greverud i Oppegård har verken klasserom, klasseforstandere eller katetre. Skolen fungerer som en stor bedrift med åpent kontorlandskap, eller læringsarena, som skolen selv kaller det. I tillegg har elevene egne stillerom med sofaer for dem som vil lese i fred.

- Vi prioriterer kanskje annerledes enn mange andre skoler. Vi har bærbare pc-er tilknyttet trådløst nettverk, widescreen-skjermer på veggene, projektorer og avanserte lydanlegg i auditoriene. Vi abonnerer på digitale læreverk. Vi er tilpasset fremtiden, forsikrer rektoren.

Men at skolen velger å investere i avansert teknologi fremfor skolebøker til alle elevene, irriterer Foreldrenes Arbeidsutvalg (FAU). Utvalget mener det er pinlig at skolen ikke tar seg råd til noe så elementært som å kjøpe skolebøker til alle.

- Vi investerer i digitale læremidler. Behovet for tradisjonelle skolebøker er ikke hva det var. Selv om det selvsagt fortsatt er viktig å ha bøker i en moderne skole, sier rektoren.