Avtroppende Norman-topp til e-læringsselskap

Mohive henter inn norske programvaretopper for å eksportere e-læringssuksessen Toolbox.

- Jeg har stor tro på at Mohive kan bli en vinner i utlandet, forteller Henning Hansen, administrerende direktør i Norman, som tar plass i styret i Mohive.

Det norske e-læringsselskapet Mohive går offensivt til verks med sin utenlandssatsning. Selskapet satser i England og Tyskland og planlegger videre ekspansjon i resten av Europa.

For å lykkes med salget av e-læringssystemet Mohive Toolbox har selskapet hentet inn blant annet Henning Hansen, avtroppende administrerende direktør i Norman og Arne Dalslaaen til selskapets styre.

- Norman er en av noen få norske suksesshistorier fra programvaresalg i Europa. Jeg håper å bidra med markedskunnskap og hvordan de tenker i de ulike landene der Mohive satser. I tillegg har jeg en del generell erfaring rundt salg av konsepter som kan være nyttig, sier Henning Hansen, som har en fortid i Gartner Group og Oracle.

Arne Dalslaaen, som inntil i sommer var styremedlem i Norman, blir ny styreformann i Mohive. Dalslaaen har tidligere jobbet i IBM og Merkantildata og har styreverv i Europay og i to andre norske programvareselskaper.

Ledende aktør

For å ekspandere internasjonalt hentet Mohive inn 14 millioner kroner fra investeringsselskapet Ferd i sommer. Målet er å bli en av de ledende aktørene på det internasjonale markedet for programvare innen e-læring.

- Mohive har en svært god programvare som bare trenger språklige tilpasninger for at den kan brukes i andre land - i motsetning til for eksempel økonomi- og lønns- og personalsystemer som krever inngående kjennskap til lokale lover og regler, sier Hansen.

Kundevekst

Mohive har allerede solgt løsningen til flere store internasjonale selskaper. Både Europa-kontoret til UPC og det amerikanske meglerhuset Charles Schwab står på kundelisten.

For en måned siden signerte selskapet en treårig avtale verdt en million kroner med det australske finans- og forsikringsselskapet Promina. Også skotske First Engineering har tegnet seg på kundelisten den siste måneden.

Mohive har ti ansatte og holder til i Oslo. Selskapet lanserte i sommer ToolBox 3.0, som er e-læringsprogramvare rettet mot store bedrifter med systemer for kompetanseforvaltning.