Baan fjerner svulstene

Toppsjefen i det nederlandske programvareselskapet sparker nesten en av tre ansatte og omtaler de oveflødiggjorte som "kreftsvulster".
De amerikanske eierne av Baan Company vil kvitte seg med 800 av 2800 arbeidsplasser. Omorganiseringen er nødvendig for å få fart igjen på selskapet som en gang var et suksessrikt it-konsern.

I et intervju med bladet FEM Business sier konsernsjef G. Cooksley at situasjonen i Baan er katastrofal. Han mener det må gjøres store inngrep for å redde selskapet og er relativt udiplomatisk overfor sin egen stab:

-- Jeg vil fjerne svulstene fra selskapet, sier han.

Ifølge en talskvinne i Baan er kuttene en direkte følge av sammenslåingen med amerikanske SSA Global Technologies tidligere i år.

Baan var en stor suksess i første halvdel av 90-tallet. I 1995 ble Baan børsnotert, men siden har det gått nedover med selskapet. På toppen i 1998 hadde konsernet 6000 ansatte.

Gründerne Jan og Paul Baan forsvant fra selskapet, som mistet sin selvstendighet da det ble kjøpt av Invensys. Invensys måtte tidligere i år selge Baan med store tap.