Både Catch og Nextgentel kjøper Wimax-frekvens

Både Catch og Nextgentel kjøper Wimax-frekvens

Post- og teletilsynet har avholdt en auksjon for lisenser i frekvensbåndet 3,5 Ghz. Båndet kan brukes til utbygging av trådløst bredbåndsnett.

De landsdekkende lisensene vil gjøre Catch i stand til å skape trådløse bredbåndsnett som vil tjene som et supplement til selskapets eksisterende nasjonale bredbåndsnett basert på dsl-teknolgi, melder Catch Communications i en pressemelding.

Frekvensbåndet 3,5 Ghz kalles ofte Wimax-frekvensen fordi det verdensomspennende bransjesamarbeidet innenfor Wimax-forum hittil har siktet seg inn mot dette frekvensbåndet.

Post- og teletilsynet har tildelt Catch i alt 16 frekvensblokker. De er fordelt slik at selskapet har dekning i hele landet. Catch er forpliktet til å betale i underkant av fem millioner kroner.

-- Wimax er en trådløs bredbåndsstandard som åpner helt nye muligheter for Catch. Gjennom Wimax vil vi kunne tilby bredbånd til områder som ikke har eller kan få bredbånd over de tradisjonelle telefonlinjene, samtidig som det gir oss muligheter innen nye mobile tjenester, sier administrerende direktør Kjell Ivar Hansen.

Nexgentel har kjøpt 47 av i alt 150 frekvensblokker. Omtrent halvparten av frekvensene er tilgjengelige nå, men de øvrige vil bli tilgjengelige i 2006. Nextgentel betaler 13 millioner for blokkene

Nextgentel har med dette etablert en betydelig nasjonal posisjon som setter selskapet i stand til å utnytte mulighetene som de kommende Wimax-standardene, 802.16a og 802.16e, vil gi, skriver selskapet i en pressemelding.