Bærbar pc på vei ut?

It-analytikere har lenge påstått at den stasjonære pc-en vil dø ut, men nå hevdes det også at de bærbare pc-ene vil forsvinne.

Bærbare pc-er er på god vei til å overta for stasjonære pcer på kontoret, men med konvergensen som skjer mellom mobiltelefoner og pda-er er det ikke utenkelig at også bærbare pc-er vil forsvinne. Applikasjonen som driver denne utviklingen er e-post.  

 

Mobilekspert Richard LeVine hos konsulentselskapet Accenture sier til IDGs nyhetstjeneste at han tror flere mennesker vil benytte seg av smarttelefoner enn av bærbare pc-er i løpet av tre år.

 

Statussymbol

 

På nittitallet var bærbare pc-er et statussymbol som kun ble brukt av ledere og selgere, men disse brukergruppene er nå i ferd med å bytte til smarttelefoner.

 

LeVine mener mange først og fremst ønsker tilgang til e-post, kalender og internett mens de er på farten, og at dette kan gjøres helt fint ved hjelp av smarttelefon.

 

Selvfølgelig er det mange applikasjoner som fortsatt krever tilgang til en bærbar pc, så pc-produsentene er ikke spesielt bekymret over utspillet fra mobileksperten.

- Bærbare pc-er og smartelefoner er laget for å håndtere forskjellige oppgaver, sier Carol Hess-Nickels, salgssjef for bærbare pc-er hos Hewlett-Packard.

Les også: Solid, globalt pc-salg