Baksaas dropper kundemøte

Telenors mektige konsernsjef, Jon Fredrik Baksaas, uteblir fra et møte med sine viktigste kunder under høstens største telekonferanse som starter i dag. NORTIB mener Baksaas ikke tar kunder og telebrukere på alvor.

NORTIB er forkortelsen til Norsk Tele- og informasjonsbrukerforening, og er en av de viktigste møteplassene til telekombransjen. Hver høst arrangerer foreningen en stor tredagers konferanse for å belyse de utfordringer og problemer som telebransjen står overfor.

Årets konferanse vil indirekte dreie seg om hva som skal gjøres for å bedre resultatene til teleselskapene. Et annet viktig tema i korridorene under konferansen er hva som skal gjøres for å bedre forholdet mellom teleleverandører og brukerne.

Nedkjølt teleduell

Onsdag ettermiddag braker telekjempene sammen i det som kan bli årets teleduell. I hvert fall hevder Teleavisen det. Avisen hevder at en paneldebatt mellom Jon Fredrik Baksaas (Telenor), Willy Jensen (Post- og Teletilsynet), Robert Hercz (Teletopia), Trygve Tamburstuen (Bane Tele) og samferdselsminister Torild Skogsholm, vil bli et kraftig oppgjør mellom Telenor og Post- og teletilsynet.

Men Baksaas har i siste liten har meldt avbud. Han prioriterer ikke paneldebatten under den viktige telekonferansen. Norges største teleleverandør sender derfor strategidirektør Oddvar Hesjedahl som innbytter. Dermed unngår Telenors nye konsernsjef å møte sine viktigste forretningskunder, konkurrenter og landets myndighetspersoner innen telepolitikk.

Lytt til kundene!

-- Jon Fredrik Baksaas tar dessverre etter sin forgjenger, Tormod Hermansen. Telenors tidligere konsernsjef sa flere ganger at han skulle delta med foredrag eller sitte i diskusjonspanel under konferansene, men meldte alltid avbud i siste liten. Nå gjør Baksaas det samme. Det synes jeg veldig lite om. Telenor er Norges største teletilbyder, derfor burde han høre hva telebrukerne mener om deres tjenester, sier generalsekretær Bjørn Paulsen i NORTIB.

-- Jeg er kjent med at Baksaas skal legge fram Telenors regnskapstall onsdag morgen. Men det tar vel ikke hele dagen? Vi som står bak konferansen er ekstremt skuffet over at han uteblir. Han burde kjenne sin besøkelsestid og begynne å ta telebrukerne på alvor, sier John Kolsvik, som er medlem av programkomiteen.

Til daglig er Kolsvik administrerende direktør i konsulentselskapet HiQ Norge.