Baksaas taler Brüssel midt i mot

Baksaas taler Brüssel midt i mot

Konsernsjef Jon Fredrik Baksaas går nå til felts mot EU-kommisjonen som han mener er for mye konsumentorientert.

- Det hadde vært mye bedre om markedet hadde fått bestemme roamingprisene istedenfor EU. Erfaringene fra fallet i fastnettprisene og også mobilprisutviklingen i Norden viser at det fungerer best, sa Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas under resultatframleggingen tirsdag.

LES OGSÅ: Telenor leverer

Farlig kurs

- Jeg er bekymret over utviklingen i Europa. Det er alt for mange operatører og vi hilser en konsolidering velkommen. Men det er kanskje et større problem at EU-kommisjonen gir operatørene alt for lite incitament til investeringer. I USA lot de markedet bestemme og 4G rulles ut i rekordfart. I Europa er det nær stillstand i mange land, sa Baksaas.

Telecomrevy skrev i går at 14 land har søkt EU-Kommisjonen om utsettelse for 800-auksjoner. EU-kommisjonær Neelie Kroes møter nå også en viss motbør for sitt forslag om å redusere "wholesale"-prisene til operatørene ned mot 70 prosent på datatrafikk. Her poengterte Baksaas at konkurransesituasjonen i Norge ikke er slik at en slik prisutvikling vil bety mye.

For mobilroaming har flere operatører allerede innført hjemlandets surfetakst i nabolandene i Norden, eller iallfall langt under det nivået EU-Kommisjonen har innført fra 1. juni.