Ballmer ambassadør i Kina?

Ballmer ambassadør i Kina?

En av presidentskandidatene i USA vil ha Steve Ballmer og John Chambers med på laget.

Senator John McCain, en av de håpefulle kandidater for å følge opp George W. Bush som president av USA, ønsker noen av de beste forretningsfolkene med på laget sitt, hvis han blir valgt inn i Det hvite hus. Blant dem han nevnte som potensielle lagspillere er noen av de mest kjente amerikanske it-profilene, Microsoft-sjef Steve Ballmer og Cisco toppsjef John Chambers.

McCain uttalte seg om fremtidsplanene på et møte med journalister fra Wall Street Journal. På spørsmål om hvem han ville ha med inn i Det hvite hus svarte han at verken bidrag til valgkampanjen hans eller politisk tilhørighet vil være de viktigste grunner.

Han vil heller kalle inn noen av de beste toppsjefene fra næringslivet.

- Se på folk i USA som har vært suksessrike og har innsikt i prosesser, og vi vil spørre dem om å hjelpe til med å styre landet vårt, svarte McCain.

Deretter ble han spurt å komme med noen navn.

- Jeg ville hanke inn John Chambers (Ciscos toppsjef, red. anm). Jeg kan gi dere en lang liste med navn. Steve Ballmer.

LES OGSÅ: Vista er et blindspor

Kina-bølle

Det brøyt ut latter blant journalistene, og en av dem, Kara Swisher, tok ordet.

- Steve Ballmer, er det riktig? Kanskje utenriksminister?

Ballmer er ikke kjent som som en spesielt diplomatisk toppsjef, med uttalelser om at han skulle drepe Google, og en temmelig vill seanse på et Microsoft-møte hvor han brøler som en aggressiv apekatt.

LES OGSÅ: Steve Ballmer ler av Iphone

- Ja, han kunne bli ambassadør i Kina, det hadde passet bra, svarte McCain rask, ifølge IDGs nyhetstjeneste.

Ballmer har ifølge cv-en på Microsofts websider ingen erfaring fra offentlig sektor. Ciscos Chambers var derimot med på Bush' overgangsteam i 2000-2001, og var under Clinton med i Komiteen for handelspolitikk.

Microsoft har ikke kommentert saken. Ifølge Cisco er Chambers smigret av tanken, men vil fortsette i Cisco hvis han virkelig blir spurt.

Les mer om McCain .

Se Ballmers kjente ”apekatt”-dans på video på Google (hvor ellers?)

LES OGSÅ: Ballmer truer med Linux-rettssaker